Ga naar hoofdinhoud

Gouden koppel Jung en La Biosthetique Sam aan kop in Burghley

De eerste dressuurdag van de Land Rover Burghley Horse Trials zit er op en Michael Jung heeft het beste resultaat alweer achter zijn naam staan. Met het zeventienjarige gouden Olympiade-paard La Biosthetique Sam heeft de Duitser zich een goede uitgangspositie verschaft op de zware 4*-wedstrijd in Engeland en gaat met -38.9 aan de leiding.

Michael Jung zette gisteren als enige een dressuurscore onder de 40 punten neer met de zoon van de volbloed Stan the Man. “Sam is in goede vorm”, vertelde Jung na afloop. “Je moet in alles 100 procent goed zijn om te winnen en dit was niet onze beste dressuurproef. Maar ik denk dat de cross zwaar genoeg is om het klassement te veranderen.” In 2015 won Jung met Sam de wedstrijd in Burghley.

Britse kampioene Tattersall

De Britse nationale kampioene Gemma Tattersall staat na dag één op de tweede plaats met het voormalige renpaard Arctic Soul (v. Luso xx) met 4.1 strafpunten achterstand op Jung (43.0). De Amerikaanse amazone Mackenna Shea staat met het Duits gefokte paard Landioso (v. Legendaer I) op de voorlopige derde plaats. Het is het eerste optreden voor de 24-jarige amazone in Europa en na twee keer de wedstrijd in Lexington, is Burghley haar derde 4* wedstrijd.

Dag twee dressuur

Vandaag komen nog enkele favorieten voor de eindoverwinning aan de start. Onder hen Zara Tindall met High Kingdom (v. Master Imp xx), Lauren Kiefer met de KWPN’er Veronica (v. Pacific), Badminton winnaars Andrew Nicholson en Nereo (v. Fines) en de vijfvoudige Burghley winnaar Sir Mark Todd met Leonidas II (v. Landos).

Klik hier voor de resultaten.

Bron FEI

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook