Ga naar hoofdinhoud

Gouden Olympiër Shear L’Eau overleden

Leslie Law met Shear L'Eau op de Spelen in Athene. Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het olympische paard Shear L’Eau (Stan the Man xx x Carnival Night xx) is afgelopen weekend overleden. Met Leslie Law behaalde de schimmel de laatste individuele gouden medaille voor Groot-Brittanië. Dat was op de Spelen van 2004 in Athene. De schimmel werd 26 jaar.

Leslie Law maakte met Shear L’Eau ook deel uit van het Britse team dat goud won op de Europese kampioenschappen van 2003 in Punchestown en van 2005 in Blenheim. Verdere hoogtepunten in de carrière van de Stan the Man-zoon waren top tien-klasseringen in Kentucky en Burghley in 2003. Shaer L’Eau was het enige paard dat Law meenam toen hij in 2005 emigreerde naar de Verenigde Staten.

Once in a lifetime-paard

“We hebben afgelopen nacht een legende verloren”, aldus Law. “Shear L’Eau heeft in een enorme weide in Florida een flink aantal jaren van zijn pensioen genoten. We hoopten dat hij er nog tien jaar langer van had kunnen genieten. Hij was een ‘once in a lifetime’ paard met een enorme persoonlijkheid. We zouden een boek over hem kunnen schrijven maar voor nu gaan we hem vooral missen en herinneren we het geluk dat we hem mochten kennen.”

Volle broer

Law was eveneens succesvol met de volle broer van Shear L’Eau. Deze Shear H2O overleed twee jaar geleden in zijn slaap.


Bron: Paardenkrant-Horses.nl/H&H/Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook