Ga naar hoofdinhoud

Hazel Shannon en Willingapark Clifford winnen voor de derde keer 5* Adelaide

Hazel Shannon en Willingapark Clifford Foto: Amy Dragoo / www.arnd.nl

Het gebeurd niet vaak dat een combinatie drie keer een vijfsterrenwedstrijd eventing wint. Afgelopen weekend lukte het Hazel Shannon door voor de derde keer Adelaide te winnen met haar volbloed Willingapark Clifford (v. Passing Shot xx). De 5* van Adelaide is de Australische variant van Badminton en Burgley.

Hazel Shannon won dit weekend overtuigend Adelaide met de veertienjarige volbloed Willingapark Clifford, ondanks de twee springfouten in het afsluitende springparcours. Het paar liep een foutloze cross binnen de tijd en nestelde zich op kop in het klassement. Shannon won eerder de edities in haar eigen land van 2018 en 2016.

Met de drie 5*-zeges op dezelfde wedstrijd met het zelfde paard schaart Shannon zich in het rijtje van Andrew Nicholson en Avebury (v. Jumbo), die drie keer Burghley wonnen, en de drievoudig winnares van Lexington Kimberley Severson met Winsome Adante (v. Saunter xx).

Uitslag 5* Adelaide.

Bron Eventing Nation

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook