Ga naar hoofdinhoud

Heffernan finisht als 33e, Lips als 38e

Er was nog even hoop dat Andrew Heffernan en Tim Lips zich voor de individuele finale zouden plaatsen voor de top-25, maar daarvoor moesten ze wel foutloos blijven in het springparcours. Allebei gingen goed van start, maar moesten twaalf strafpunten laten noteren.

“Ik baal van mezelf”, is Tim Lips teleurgesteld. “Ik maakte een stomme rijfout. Na de dubbel reed ik te hard naar voren om binnen de toegestane tijd te blijven en daarna kreeg ik hem niet meer opgevangen. We kregen de eerste fout op hindernis acht en daarna twee in de driesprong, 11a en 11c. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst een fout in de driesprong kreeg. Het is jammer. Toch zie ik de wedstrijd niet als een deceptie. Ik heb vrij goed dressuur gereden en goed gecrosst. Dit kan professionele springruiters ook gebeuren.”

Andrew Heffernan hield er al rekening mee dat zijn Millthyme Corolla niet foutloos zou blijven. Hij kreeg twee balken in de driesprong en finishte buiten de tijd, waardoor er nog eens vier strafpunten aangerekend werden. “Het springen moet nog verbeteren, net als onze dressuur. Op het EK had ik er drie af in het springparcours, nu twee maar het gevoel was al heel beter. Ik weet dat Martin Lips kritiek kreeg dat hij mij opstelde, maar ik hoop dat degenen die het hem moeilijk maakten nu hun mond houden.”

De individuele finale met de 25 beste combinaties start om 15.30 uur.

Klik hier voor de individuele tussenstand na de teamfinale.
Klik hier voor de teamuitslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook