Ga naar hoofdinhoud

Heffernan, Lips en Pen naar Olympische Spelen

Foto Lonneke Ruesink
Het Nederlandse eventing team voor de Olympische Spelen in Londen bestaat uit Andrew Heffernan met Millthyme Corolla, Tim Lips en Concrex Oncarlos en Elaine Pen met Vira. Bondscoach Martin Lips maakte maandag de namen bekend. “Ik denk dat we met deze drie combinaties de best mogelijke teamprestatie kunnen leveren in Greenwich Park”, zegt Lips, die gaat voor een plaats bij de beste acht landen.

“De keuze voor deze drie ruiters heb ik mede gebaseerd op de prestaties vorige week in Bramham, waar Andrew, Tim en Elaine de drie beste Nederlanders waren in het klassement. Ook bij het EK vorig jaar in Luhmühlen waren dit de beste drie Nederlanders, al was de volgorde niet hetzelfde als in Engeland”, aldus Lips.

Nederland mag drie ruiters aan de start brengen in Londen. Er reist geen reservecombinatie mee naar Londen, maar mocht er toch iets onverwachts gebeuren dan is Raf Kooremans samen met zijn paard Chase the Moon inzetbaar.

Het Nederlandse eventing-team kwalificeerde zich na twintig jaar weer voor deelname aan de lympische Spelen. Martin Lips had aanvankelijk de wedstrijden in Chatsworth en Bramham aangewezen ter observatie voor zijn oympisch kader. De wedstrijden vertonen gelijkenissen met d cross en het terrein in Londen. De eerste wedstrijd werd begin mei door de overvloedige regen agelast en daarmee bleef Bramham over.

Elaine Pen zit in het team met haar tienjarige merrie Vira (Jazz x Whinny Jackson). Ondanks dat ze pas 22 jaar is heeft Elaine al heel veel ervaring. Vorig jaar was ze individueel de beste Nederlandse op het EK met een veertiende plaats. Ze vertegenwoordigde Nederland al acht keer op een Europees kampioenschap eventing, vier keer bij de pony’s en drie keer als junior/young rider. Haar succesvolle jaar 2011 werd tijdens Jumping Amsterdam bekroond met de uitverkiezing tot Rabo Talent van het Jaar.

Voor Tim Lips en Concrex Oncarlos (Faram x Oldenburg) is Londen hun tweede OIympische Spelen. In Hongkong reden ze zich met een vijftiende plaats in het klassement bij de wereldtop. en evenaring van het resultaat van vader zijn Martin, die in Barcelona twintig jaar geleden de beste Nderlandse prestatie neerzette.

Andrew Heffernan hoeft voor de Olympische Spelen niet ver van huis. De in Engeland wonende Nederlander was in Bramham de best presterende landgenoot. Met zijn Millthyme Corolla bezetten ze vorig jaar in Luhmühlen de 27ste plaats. Een plaats lager dan vorige week in Bramham waar ze beste Nederlandse combinatie waren.

Bron: Horses/KNHS

3 reacties op “Heffernan, Lips en Pen naar Olympische Spelen

 • Eric en emiele

  Wij wensen het o.s.-team alle succes toe, vooral nadat wij ook zo genoten hebben van de geweldige wedstrijd in Verdalle bij Toulouse in Fr.

  Zet hem op!!

  Wij volgen jullie op de voet.

  E en E?

 • harry

  ik wens jullie veel s6 toe op de O.S in Londen !super gaaf voor jullie

 • pieter

  van de website van raf….denk dat de bondscoach beter moet gaan nadenken…alle paarden zijn vorige week nog gekeurd dus dit moet hij al geweten hebben en dan toch het team zo samenstellen….

  20-06-2012 Als de eerste emoties zijn gezakt…
  We zijn weer een paar dagen verder, en we voelen ons ook al veel beter. De kater om niet te mogen deelnemen aan de OS Londen blijft natuurlijk knagen, maar met te kunnen starten in Aken komt ook zo een droom in vervulling. Chase The Moon verkeert in topvorm dus we zijn er zeker klaar voor!

  Verder zal Raf zich dan ook klaarhouden als 1ste reserve moest er nog iemand uitvallen. De kans is reëel aangezien de ‘bondscoach’ letterlijk aan de telefoon gezegd heeft dat er één geselecteerd paard niet helemaal gezond is… Vreemde bemerking aangezien gezondheid in de eventing toch zeker prioritair moet zijn.

  Vergeten en vergeven is moeilijk maar Raf en ik, onze familie’s en vrienden staan positief in het leven en we gaan gewoon verder doen waar me mee bezig zijn! Topsport van het allerhoogste manier, ten koste van veel, maar niet ten koste van alles. Ons geluk staat voorop.

  We kijken dan al erg uit naar de wedstrijd in het grote Aken! De kans om daar te mogen rijden is natuurlijk ook uniek.

  Ook willen we de eigenaars van Chase The Moon, Dhr. en Mevr. Mankes, bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun en geloof in Raf en zijn entourage. Hun begrijpende en troostende woorden zijn zeker een pleister op de wonde geweest. Ons respect naar hen is groot. We zijn en blijven hen enorm dankbaar dat Raf met zo een toppaard als Chase The Moon mag rijden. Ze zullen ons ook vergezellen mee naar Aken. We kijken er naar uit!

  Verder willen we ook nog iedereen nog maar eens bedanken voor de vele reacties die we hebben mogen ontvangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook