Ga naar hoofdinhoud

Holsteiner en eventing ikoon Herbert Blöcker overleden

Op 71 jarige leeftijd is vanmorgen Herbert Blöcker overleden in het hart van zijn Holstein, Elmshorn. Hij was net als Fritz Thiedemann in zijn tijd, het uithangbord van de Holsteiners en het Holsteiner Verband.

Herbert Blöcker, een van succesvolste eventingruiters van Duitsland, kwam drie keer voor zijn land uit op de Olympische Spelen, 1976 in Montreal, 1992 in Barcelona en 1996 in Atlanta. 1988 was hij de reserve ruiter van het team in Seoul. Zijn grootste succes behaalde hij met Feine Dame door zilver te winnen in Barcelona en met het team brons. Op de alternatieve Olympische Spelen in Fontainebleau in 1980 won Blöcker team zilver. Met verschillende paarden nam hij deel aan acht Europese kampioenschappen en vijf Wereldkampioenschappen. Zijn laatste kampioenschap reed Blöcker voor Duitsland op 59 jarige leeftijd op de Wereld Ruiterspelen in Jerez met de Contender-zoon Chicoletto.

Vanaf 1969 tot aan Blöcker’s pensionering in 2006 werkte hij voor het Holsteiner Verband. Hij was een paardenman in hart en nieren en altijd stond het succes van het Holsteiner paard op de voorgrond.

Bron St.Georg

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook