Ga naar hoofdinhoud

Hoy regeert in Luhmühlen: ‘Ik ben nooit echt weg geweest’

Updated - Video
Bettina Hoy won dit weekend zowel de driesterren eventing wedstrijd als het Duitse eventingkampioenschap in Luhmühlen. De bondscoach van het Nederlandse eventingteam is naar eigen zeggen "nooit echt weg geweest", maar het is wel duidelijk dat ze nu weer de juiste paarden heeft.

Hoy won de CIC3* met Seigneur Medicott en een laag foutentotaal van 27,30. De combinatie was eerste in alle drie de onderdelen. Tweede werd Michael Jung met Star Connection, zij hadden 35,60 strafpunten. Jung werd in deze wedstrijd ook vijfde, met fischerRocana FST. De derde plaats was voor Sandra Auffarth met Opgun Louvo.

Vierde werd Ingrid Klimke met Horseware Hale Bob OLD, de amazone reed met haar andere paard Weisse Düne naar de negende plaats. De Nederlandse Alice Naber – Lozeman reed ACSI Peter Parker naar de zestiende plaats met 51,30 punten.

Vierde kampioenschap

De overwinning in de driesterrenwedstrijd betekende ook de vierde Duitse kampioenstitel voor Hoy. Na haar springrondje – waarbij ze één tijdfout opliep – hield de amazone halt voor de tribune, wees op haar paard Seigneur Medicott en liet het applaus over zich heen komen. De 54-jarige startte 39 jaar geleden voor het eerst in Luhmühlen.

Fouten in springparcours

Een balk en drie tijdfouten in het afsluitende springparcours kostte Hoy en Designer 10 de overwinning in de viersterren wedstrijd. De combinatie moest genoegen nemen met het brons. De winst was uiteindelijk voor Hoy’s landgenote Julia Krajewski die Samourai du Thot naar 41,10 strafpunten reed. De amazone stond de afgelopen dagen op de tweede plek achter Hoy. Tweede werd de Britse Nicola Wilson met Bulana, slechts 0,6 strafpunt achter Krajewski.

Tim Lips reed Bayro N.O.P.  naar een mooie elfde plaats in de viersterren wedstrijd. Lips was zevende in de dressuur en vijfde in de cross, maar liet liefst 13 strafpunten noteren bij het springen, waardoor hij zakte in het eindklassement.