Ga naar hoofdinhoud

Ingrid Klimke aan leiding na cross

Ingrid Klimke met Hale Bob OldFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De cross country bracht op het Europees kampioenschap in Strzegom vandaag niet veel succes voor de Nederlandse deelnemers. Merel Blom liep tegen 41,20 strafpunten aan en Alice Naber-Lozeman kwam er met 60,80 over de finish. Slechts drie combinaties voltooiden het onderdeel zonder strafpunten.

De Nederlandse bondscoach maar zelf voor Duitsland uitkomende Bettina Hoy, die na het dressuuronderdeel aan de leiding ging, viel eerder vandaag uit door een val in de cross. Daardoor was haar landgenote Ingrid Klimke na een foutloze cross verzekerd van de voorlopig leidende positie (30,30). Dat deed ze in het zadel van de Helikon-zoon Horseware Hale Bob OLD.

Jung op zilveren positie

Met slechts 2,5 strafpunt meer volgt Michael Jung op de zilveren positie. Hij eindigde eerder met fischerRocana FST (v. Ituango) derde in de dressuur en bleef dankzij een foutloze cross op 32,80 strafpunten staan.

De top drie wordt compleet gemaakt door de Zweedse amazone Sara Algotsson Ostholt en Reality (v. Rabino).

Derde nulrit

De derde nulrit werd neergezet door Pietro Roman en Carroll House-zoon Barraduff. De Italiaan klom daardoor van de achttiende plaats op naar de tiende.

Merel Blom neemt met Rumour Has It N.O.P. (v. Esteban) plaats 38 in, Alice Naber-Lozeman volgt met ACSI Harry Belafonte (v. Heraldik) op 48.

Morgen wordt het derde en tevens laatste onderdeel, het springparcours, verreden.

Klik hier voor de tussenstand.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook