Ga naar hoofdinhoud

Ingrid Klimke blijft op kop met Weisse Duene

Ingrid Klimke met Weisse Duene. Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Jacquelien van Tartwijk

De pittige 2*-cross voor de zevenjarige paarden op het WK in Le Lion d'Angers husselde het klassement aardig door elkaar. Alleen Ingrid Klimke kon met haar schimmel Weisse Duene (v. Clarimo ASK) de eerste plaats vasthouden en Pippa Funnell behield met Billy Walk On (v. Billy Mexico) de tweede plek. Sanne de Jong ging met Enjoy foutloos en staat nu als beste Nederlandse op plaats 26.

In de cross, gebouwd door de parcoursbouwer van de Olympische Spelen Pierre Michelet, was voor veel zevenjarigen een hele opgave met een aantal moeilijke combinatie sprongen. Dat moest ook Merel Blom ondervinden met de zilveren medaille winnaar van vorig jaar The Quizmaster (v. Albaran xx). Aan het einde van de cross kreeg ze twee weigeringen en met 60 strafpunten en de nodige tijdsoverschrijding zakte Blom in het klassement naar de 51-ste plaats.

Het ging Sanne de Jong, die als laatste startte met de Cartano-merrie Enjoy veel beter af. Met een ogenschijnlijk gemak snelde de schimmel zonder problemen door het parcours en kreeg alleen 5.2 tijdfouten. De combinatie staat voor het afsluitende springen op de 26-ste plaats.

Ingrid Klimke is met de talentvolle merrie Weisse Duene ongenaakbaar. De Duitse amazone staat nog op haar dressuurscore van 36.9. Ze behoudt haar voorsprong op Pippa Funnell en Billy Walk On. Maxime Livio is met Vroum d’Auzay (v. Nouma d’Auzay) opgeklommen naar de derde plaats en met zijn andere paard Vegas des Boursons (v. Allegreto) naar de vijfde plek. Gemma Tattersall staat daar met Chillis Gem (v. Chilli Morning) tussen in.

In het klassement voor de stamboeken staat het KWPN achter Selle Français op de tweede plaats. De drie paarden die het Nederlandse stamboek op twee zetten zijn de zesjarige Jockey Club Fleurelle en de twee zevenjarigen Cooley Showtime en Emirati Nightsky.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook