Ga naar hoofdinhoud

Ingrid Klimke pakt dubbel

Ingrid Klimke met Weisse Duene. Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Jacquelien van Tartwijk

De Duitse topamazone Ingrid Klimke was op het Achterhoeks Hippisch Festijn ongenaakbaar. Ze pakte er de dubbel en won zowel de CIC2* als de CIC1* met respectievelijk de zevenjarige Holsteinse Weisse Duene (v. Clarimo)  en de zesjarige Trakehner Königssee (v. Interconti).  Met beide gaat ze naar het WK voor Jonge Eventingpaarden in Lion D’Angers.

“Dit was een heel mooie wedstrijd als voorbereiding. Ze liepen beide in alle drie onderdelen super”, aldus Klimke, die daarmee haar landgenoot Michael Jung voor bleef.

Afwisselende cross

Jung had twee jonge achtjarige paarden ter opleiding mee. “Deze wedstrijd paste heel goed in ons schema. Het is heel mooi om jonge paarden op te leiden vanwege de afwisselende cross. Ze leren er veel.” Met de Hannoveraanse Lennox werd Jung derde in de CIC 2*.  Renske Kroeze nestelde zich tussen de twee Olympische medaillewinnaars en werd knap tweede met Jane Z.

In de een-ster was het Alice Naber die tweede werd met de jonge talentvolle hengst Famous (v. Albaran xx) en Tim Lips reed Tobruk (v. Brocco xx) naar de tweede plek.

Elaine Pen wint CCI1*

In het zadel van de 9-jarige Up to Date-dochter Chivers won Elaine Pen de CCI een-ster. Ze eindigde het toernooi met haar dressuurscore van 38,40 punten en bleef daarmee voor op landgenote Willemina van der Goes-Petter, die met Ekino (v. Carthino Z) ook foutloos bleef in de cross en het springparcours. Haar eindscore bedroeg 45 strafpunten.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook