Ga naar hoofdinhoud

Jock Paget wint de Burgley Horse Trials

Jock Paget hier met Clifton Promise Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Vanmiddag heeft de Nieuw Zeelander Jock Paget met zijn top paard Clifton Promise de Burgley Horse Trials gewonnen. De vier strafpunten in het afsluitende springparcours brachten de overwinning niet in gevaar, alle top tien ruiters hadden een of meer fouten in het parcours. Andrew Nicholson maakte het Nieuw Zeelandse feest compleet door met zijn paarden Avebury en Nereo respectievelijk tweede en derde te worden.

De dag begon voor Paget niet fijn, zijn paard Clifton Lush waarmee hij na de cross tweede stond, bleek niet fit te zijn en hij bracht het paard niet voor de keuring vanmorgen. Vier andere paarden kwamen niet door de keuring en met 42 combinaties werden de Horse Trials vervolgd.

Jock Paget had een hindernis fout voorsprong op zijn naaste concurrenten Andrew Nicholson met Avebury, William Fox-Pitt en Parklane Hawk en opnieuw Andrew op Nereo. Nicholson incasseerde met beide paarden vier strafpunten, Fox-Pitt reed zijn parcours uit met acht strafpunten, waardoor Paget de overwinning niet meer kon mislopen. Deze overwinning met Clifton Promise kan Paget de Rolex Grand Slam opleveren ter waarde van £225,000, die wordt uitgereikt aan de ruiter die achtereenvolgens de Badminton Horse Trials, de Burghley Horse Trials en Rolex CCI Kentucky winnen. Paget won dit voorjaar al met Clifton Promise Badminton.

William Fox-Pitt eindige in Burghley als vierde en Ingrid Klimke leverde een fantastische prestatie door in haar debuut direct al als vijfde te eindigen met Butts Abraxxas.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook