Ga naar hoofdinhoud

Jumbo opnieuw uitgeroepen tot Britse topvererver eventingpaarden

De in dit voorjaar overleden hengst Jumbo is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot best verervend vaderpaard van eventers in Groot-Brittannië. De BSH-hengst liep zelf op ‘driesterren’-niveau in de eventingsport. 

Jumbo bracht onder meer de de legendarische merrie Headley Britannia (Lucinda Fredericks), Avebury (Andrew Nicholson), Mr. Chunky (Lucy Wiegersma) en Allercombe Ellie (Izzy Taylor). De hengst, die op 31-jarige leeftijd overleed, stamt af van de Irish Draught hengst Skippy die onder andere te boek staat als vader van het Duitse WEG-paard Hop and Skip van Dirk Schrade.

Zelf was Jumbo ook succesvol in de eventingsport. Onder Andrew Nicholson won Jumbo als zevenjarige het WK voor jonge paarden in Le Lions D’Angers en het jaar daarna kwam hij naar Nederland om deel te nemen aan het CCI Boekelo waar hij vijftiende werd.

Ricardo Z eindigde in de ranglijst met respectabele afstand op de tweede plaats, gevolgd door de volbloed Ghareeb. In de top 10 staan ook twee Nederlandse hengsten. Ard VDL Douglas staat op plaats 8 en heeft zijn positie vooral te danken aan de prestaties van Fernhill Pimms, die dit jaar tiende eindigde in de viersterrenwedstrijd van Burghley. Karandasj volgt op plek 9 met als bekendste zoon de 12-jarige Wesko die onder Tim Price recent derde werd in de zware wedstrijd van Pau.

De Calvini-zoon Ramiro B is dit jaar lijstaanvoerder bij de jonge eventingpaarden.

Klik hier voor de volledige lijst

Bron: Britisheventing.com / Horses

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook