Ga naar hoofdinhoud

Jung en Star Connection wereldkampioen

Michael Jung
Het Wereldkampioenschap voor zesjarige eventers kende een spannend slot, want de verschillen in het tussenklassement waren klein na de dressuur en cross.  Maar Michael Jung uit Duitsland hield het hoofd koel en reed Star Connection op sublieme wijze naar het Wereldkampioenschap.

Het goud van Jung en Star Connection heeft extra glans, want de kersverse wereldkampioenen bleven zowel in de cross als het springen zonder strafpunten en eindigden met de dressuurscore van 42,70 op de hoogste trede van het podium. Extra glans ook omdat Michael Jung pas vorige week in het zadel was teruggekeerd na zijn sleutelbeenbreuk.

Van de top zes liep alleen Zoe Wilkinson met Parkfield Quintessential strafpunten op in het afsluitende springen. Hierdoor zakte de amazone van de bronzen positie naar de zesde plek en kon de Australiër  Christopher Burton met Dutch Man Retto het zilver in ontvangst nemen met een totaal van 44,40. Het brons ging naar de Britse Piggy French met Cooley Dream Extreme die met een eindscore van 47,10 de boeken in gaat.

Janou Bleekman boekte het beste Nederlandse resultaat met de merrie Dasj. Ze moest vandaag 6 tijdfouten optellen bij haar totaalscore en kwam uit op de negentiende plaats.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook