Ga naar hoofdinhoud

Jung als onbetwiste winnaar op weg naar Grand Slam titel

UPDATE
Michael Jung Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

Vanaf de eerste dag ging de Duitse topruiter Michael Jung al aan de leiding in de Kentucky Horse Trials met  FischerRocana FST. Zijn voorsprong bouwde hij alleen maar verder uit. Vandaag in het afsluitende springparcours liet het duo vier strafpunten noteren, maar dat stond de zege niet in de weg. Op de tweede plaats eindigde de Amerikaanse Lauren Kieffer met het Nederlandse fokproduct Veronica (v. Pacific).

Er werden weinig foutloze ronden gereden in het springparcours vandaag. De Amerikaan Phillip Dutton stond met zijn paarden Fernhill Fugitive en Mighty Nice tweede en derde in het klassement na de cross. Vandaag liet hij respectievelijk 20 en 8 strafpunten noteren. Met Futigitive eindigde hij daarmee uiteindelijk 13e en met Mighty Nice vierde, net één plekje voor zijn derde paard Fernhill Cubalawn met wie hij vier strafpunten had in het springparcours.

Lauren Kieffer en de door J. Basten uit Meijel gefokte Veronica lieten slechts 1 tijdfout noteren in het springparcours en klommen daarmee op van de zesde plaats na de cross, naar de tweede in de eindstand. Derde, met vier strafpunten in het springparcours, werd de Amerikaanse Maya Black met Doesn’t Play Fair.

Michael Jung heeft na zijn winst in Burghley en Kentucky,  twee wedstrijden van de Rolex Grand Slam gewonnen. Volgende week kan hij, door een overwinning in de viersterren wedstrijd van Badminton, zijn klus afmaken en een aardig geldbedrag incasseren.

Bekijk hier de video van Jungs afsluitende springparcours.

Bekijk hier alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook