Ga naar hoofdinhoud

Karen O’Connor breekt rug in cross

Foto Lonneke Ruesink

De Amerikaanse eventingamazone Karen O’Conner brak afgelopen zaterdag haar rug tijdens de Morven Park Horse Trials in Virginia. Ze kwam met haar paard Veronica in de crosscountry verkeerd uit op hindernis dertien en sloeg over de kop. Haar paard kwam er met enkel wat schaafwonden goed vanaf.

De 54-jarige amazone sloeg bij de val met haar hoofd tegen de grond, maar raakte niet buiten bewustzijn. De artsen constateerden in het ziekenhuis twee gebroken ruggewervels, maar neurologisch bleek ze helemaal in orde. Ze draagt een speciaal corset en de doktoren verwachten dat ze volledig zal herstellen. O’Connor moet voorlopig dertig dagen bedrust houden, maar hoopt dat ze vandaag wel naar huis mag.

Haar man David O’Connor wil ondanks het ongeval van zijn vrouw proberen dit weekend naar Military Boekelo te komen om het Amerikaanse team te coachen.

Horses / Chron of Horse

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook