Ga naar hoofdinhoud

Kitty King trekt Ceylor LAN terug van Badminton wegens maagzweren

Kitty King met Ceylor L.A.N. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Kitty King kan niet met haar Olympiade paard Ceylor LAN van start in de Badminton Horse Trials (1 tot 5 mei). De twaalfjarige zoon van Veron presteerde in Belton, de laatste test voor Badminton, ver onder de maat. Tijdens het springen werd de KWPN'er zo spooky, dat hij werd uitgesloten. Na onderzoek bleken maagzweren de oorzaak van de slechte prestaties te zijn.

Twee weken geleden was Ceylor in Belton voor de laatste test voor Badminton. Kitty King: “Hij was niet goed in Belton, in het springen werd hij erg spooky. We hebben hem daarna laten onderzoeken en maagzweren bleken de oorzaak. Hij heeft medicatie hiervoor en we moeten afwachten hoe het hersteld. Het is een teleurstelling om niet met hem van start te gaan in Badminton, maar het welzijn van het paard gaat voor. Misschien kunnen we wat later naar Chatsworth.”

Na de Olympische Spelen in Rio heeft King Ceylor niet vaak meer gestart. Vier van de zes wedstrijden werden met een top tien klassering afgesloten, waaronder een vierde plaats in Luhmühlen. De laatste twee wedstrijden haalde het paar de eindstreep niet. Twee jaar geleden moest Kitty King ook al Badminton afzeggen wegens een blessure bij Ceylor.

Dit jaar heeft Kitty King met Vendredi Biats één ijzer in het vuur in Badminton. De tienjarige zoon van Winningmood loopt dan zijn eerste 5*.

Bron Horse&Hound

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook