Ga naar hoofdinhoud

Klimke domineert in Kronenberg, Kooremans negende

Update
Ingrid Klimke met Hale Bob Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl

In de driesterren wedstrijd van het Dutch Open Eventing in Limburg, maakte Ingrid Klimke de dienst uit. Ze werd eerste, tweede en vierde in de einduitslag met hoge dressuurscores en drie foutloze crossen. Raf Kooremans reed naar de negende plaats met Houdini (v. Dakar VDL).

De Duitse eventingkoningin werd eerste met Equistros Siena Just Do It (v. Semper Fi). Met een dressuur score van 24,1 strafpunt (75,93%) en een foutloos cross- en springparcours, won de pas achtjarige merrie de strijd van Klimke’s topper – en regerend Europees kampioen –  SAP Hale Bob OLD (v. Helikon XX), die beter scoorde in de dressuur maar in het springen een balk liet vallen.

De enige die Klimke van drie podiumplaatsen hield was de Belgische Lara de Liedekerke-Meier, die zich met Ducati d’Arville (v. Diarado) op de derde plaats nestelde. Ze had de vijfde dressuurscore, maar bleef verder foutloos. Klimke werd vierde met SAP Asha P (v. Askari). De negenjarige merrie was goed voor de zesde dressuurscore en een kleine tijdsoverschrijding bij het springen.

Ingrid Klimke met Equistros Siena Just Do it. Foto: Jacquelien van Tartwijk.

Kooremans en Houdini sterk

Raf Kooremans en zijn achtjarige Houdini werden negende in de driester. Kooremans scoorde 27,5 strafpunten (72,5%) in de dressuur, bleef foutloos in het springen en kreeg twee tijdfouten in de cross.

Raf Kooremans met Houdini. Foto: Jacquelien van Tartwijk.

Ongeluk

In de crosscountry van de driester gebeurde helaas ook een tragisch ongeval voor een Nederlandse combinatie. Het voormalig Olympische paard van Theo van de Vendel, Zindane (v. Kreator), nu onderweg met zijn amazone Florinoor Hoogland, brak zijn been in een van de laatste galopgedeeltes van de cross. De zestienjarige ruin moest later ingeslapen worden.

Zindane met Florinoor Hoogland in de cross van Kronenberg. Foto: Jacquelien van Tartwijk.

Tweester: Nederlandse dames op podiumkoers

De korte tweester is vanwege het grote aantal deelnemers in tweeën gedeeld. In sectie 1 staat Mara van de Ven nu op de derde plaats in het tussenklassement, gevolgd door landgenote Mylene Spaak. Zij hebben inmiddels de dressuur en het springen erop zitten. In sectie 2 moet nog gesprongen worden, daar staat Elaine Pen op drie na de dressuur. De crosscountry van de korte tweester is zondag.

Bron: Horses.nl

Uitslag CCI3*
Alle uitslagen

Duitsers aan de leiding op Dutch Open Eventing

Olympiade-paard Zindane overleden in cross

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook