Ga naar hoofdinhoud

Klimke en Weisse Duene vlekkeloos naar WK-titel

Ingrid Klimke met Weisse Duene. Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Jacquelien van Tartwijk

Met een foutloos springparcours heeft Ingrid Klimke met de Clarimo ASK-dochter Weisse Duene haar voorsprong in het WK voor zevenjarige eventingpaarden in het Franse Le Lion d'Angers weten te behouden. Ze eindigde met haar dressuurscore van 36,9 strafpunten zeer verdiend op de hoogste trede van het podium.

Pippa Funnell liet met Billy Walk On (v. Billy Mexico) twee balken vallen in het parcours, maar kon de acht strafpunten incasseren en behield haar zilveren positie.

Zelfde aantal strafpunten

Jonelle Price, Thomas Carlile en Astier Nicolas eindigden alle drie op hun dressuurscore van 47,3 strafpunten. Ze klommen alle drie drie plaatsen in het klassement wegens balken bij de eerdere nummers drie, vier en vijf. Het brons ging, dankzij een snellere tijd in de cross, naar de Nieuw-Zeelandse Price en Cooley Showtime (v. Chin Chin).

Carlile belandde met Vassily de Lassos (v. Jaguar Mail) net naast het podium en verwees landgenoot Nicolas met de Esterel des Bois-nakomeling naar de Vinci de la Vigne naar de vijfde plaats.

De nummer drie van gisteren, Maxime Livio met Vroum d’Auzay (v. Nouma d’Auzay) zakte twintig plaatsen in het klassement, de combinatie zag vier balken op de grond vallen.

De Jong in top twintig

Sanne de Jong reed een foutloos parcours met de Cartano-dochter Enjoy en eindigde net binnen de top twintig. Merel de Blom had niet haar weekend met The Quizmaster (v. Albaran xx). Na een moeilijke cross waarin ze te maken kreeg met twee weigeringen, liet ze vandaag twee balken vallen en kreeg twee strafpunten wegens tijdsoverschrijding.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook