Ga naar hoofdinhoud

Kooremans: ‘Het klikt goed met Bettina’

Raf Kooremans met Henri Z Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Raf Kooremans reed als laatste starter voor Nederland een zeer sterke dressuurproef en staat veertiende in de tussenstand. De ruiter uit het Belgische Turnhout is nog geen jaar een combinatie met Henri Z. De twaalfjarige zoon van Heraldik xx werd vorig jaar in Boekelo op het NK Eventing nog gereden door Renske Kroeze, de amazone die nu goed was voor het tweede Nederlandse resultaat.

Kooremans reed eerder al verschillende EK’s voor Nederland, maar heeft zich de laatste jaren vooral toegelegd op het springen, tot dat deze Henri Z op zijn pad kwam en hij de crosshelm weer uit de kast haalde.

‘Het klikt goed met Bettina’

“Ik ben zeer tevreden”, vertelt Kooremans in Tryon. “Het klikt ook heel goed met Bettina, zij heeft een manier waarop we hem lekker rustig kunnen houden, we rijden niet te lang los en dat bevalt super. Ik heb nu drie wedstrijden achter elkaar met haar kunnen trainen en dat gaat steeds beter. Ik heb dit paard nog geen jaar, het paard had wel al wat ervaring, maar het moet klikken.”

‘Voor het team rijden’

Kooremans vervolgt: “Voor de cross zal veel afhangen van het weer. Zoals het nu is vind ik het mooi, natuurlijk is het technisch zwaar, maar dat weet je ook als je naar een WK gaat. We hebben samen nog weinig ervaring, maar we hebben veel getraind. Meer dan ik normaal deed, dit om de achterstand die we als combinatie hadden in te lopen. We moeten de cross voor het team rijden en niet voor het individueel. We moeten vooral als team goed aan de meet proberen te komen.”

Bron KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook