Ga naar hoofdinhoud

Krajewski blijft winnen, debuut Jung en Chipmunk

Julia Krajewski en Chipmunk in Tryon Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op de korte 3* in Kreuth boekte Julia Krajewski opnieuw een overwinning met Samourai du Thot. Een maand geleden was de Duitse ook al de winnares in de korte 3* van Luhmühlen met de zoon van Milor Landais. Ook zag ze haar WK-paard Chipmunk FRH weer terug. Michael debuteerde met de zoon van Contendro I en werd tiende.

Voor Julia Krajewski was de wedstrijd in Kreuth de zevende zege op rij met Samourai du Thot. In de dressuur nam de Duitse al de leiding en stond niet niet meer af. Ze eindigde door nog twee tijdfouten in de cross en een balk in het springparcours op 24.50 strafpunten. Ingrid Klimke werd op Asha P (v. Askari) tweede met 26.40 strafpunten.

Met haar eerste paard SAP Hale Bob OLD (v. Helikon xx) was Klimke minder fortuinlijk. Op hindernis 9b, een smalle hindernis in de watercombinatie, kwam ze ten val wat uitsluiting betekende. Na de dressuur stand het paar derde.

Michael Jung sloot zijn eerste wedstrijd met fischerChipmunk OLD af op de tiende plaats. Na de dressuur stond hij zesde en in de cross kwamen daar alleen 15.2 tijdfouten bij. Ook het springen ging zonder fouten en daarmee kwam Jung op een totaal van 39.20.

De elfjarige zoon Chipmunk kwam in februari bij Michael Jung op stal. Onder Julia Krajewski nam de elfjarige zoon van Contendro I deel aan de wereldruiterspelen in Tryon. Vorig jaar won het paar drie 3*-wedstrijden op rij, waaronder Aken. Het verdrag tussen fokker en eigenaar Hilmer Meyer-Kulenkampff en de Duitse amazone liep in oktober af. Het paard werd voor een deel aangekocht door het DOKR en professor Klaus Fischer, de hoofdsponsor van Jung.

Klik hier voor de uitslag.

Bron St.Georg/Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook