Ga naar hoofdinhoud

Krajewski: ‘Vast van plan om foutloos te blijven en alle druk op Tim te leggen’

Julia Krajewski met Samourai du Thot (v. Milor Landais) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Tim Lips heeft na de cross zijn koppositie vast weten te houden in de tussenstand, maar Julia Krajewski staat op minder dan een balk verschil op de tweede plaats. Wanneer de Duitse amazone foutloos blijft in het afsluitende springparcours dan kan Lips zich geen springfout veroorloven.

Krajewski bleek op de persconferentie niet van zins de hoop op de zege in de Military van Boekelo Enschede op voorhand op te geven. “Mijn paard heeft meerdere malen laten zien geen moeite te hebben met de parcoursen in de afsluitende springproef. Ik ben vast van plan om foutloos te blijven en daarmee alle druk op de schouders van Tim te leggen”, aldus Krajweski.

‘Beetje geluk’

“Dat ik in exact tien minuten de cross reed was ook een beetje geluk en ik hoop dat ik dit geluk morgen ook aan mijn zijde heb”, vertelde Lips na afloop. “Het feit dat ik morgen de eerste Nederlander kan worden die deze wedstrijd kan winnen geeft wel een beetje extra druk, maar ook niet meer dan dat. Bayro is een goed springpaard en heeft dat ook meerdere malen bewezen. ”

Vleugels

Even na het midden van de 5.700 meter langer cross schroefde Lips het tempo iets op. “Bayro voelde niet alleen super aan, maar was ook echt scherp. Daarom kon ik die tempoversnelling ook doorvoeren. De enorme aanmoedigingen van het publiek langs de route gaven mij en mijn paard vleugels”.

Bron: Persbericht

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Lees ook