Ga naar hoofdinhoud

KWPN’er Deniro Z onder Liz Halliday-Sharp tweede in 4* Carolina Horse Trials

Liz Halliday-Sharp met Deniro Z Foto: Shannon Brinkman /www.arnd.nl

Liz Halliday-Sharp reed een ijzersterke wedstrijd in de korte 4* op de Carolina Horse Trials. De eerste twee plaatsen waren voor de Amerikaanse. Ze won met de Ier Fernhill By Night (v. Radolin) en op bijna twee punten achterstand werd ze tweede met de door J. Zilverberg uit Hoogeveen gefokte Deniro Z (v. Zapatero VDL). Op de derde plaats kwam er nog een KWPN'er, Celien (v. Tenerife VDL) onder Hallie Coon.

De Amerikaanse Liz Halliday-Sharp nam in de dressuur van de 4* (vorig jaar heette dat de 3*) de leiding met de Ier Fernhill by Night en stond die niet meer af. Ze bleef in de cross en het springen zonder fouten en finishte op 27.90 punten. Daarmee herhaalde ze in Ocala-Reddick de prestatie van vorig jaar toen ze met ‘Blackie’ het eventing jaar winnend afsloot.

Deniro blijft op dressuurscore

Met de elfjarige Deniro Z bleef Liz Halliday-Sharp in de cross en springen ook zonder fouten en sloot de wedstrijd af op haar dressuurscore van 29.50. Met de zoon van Zapatero VDL was de Amerikaanse vorig jaar al goed opdreef met een achtste plaats in de CCI4* Luhmühlen en in Wiesbaden werd het paar tweede in de korte driester.

‘Ongelooflijk paard’

“Niro was vandaag een beetje een beest. Ik was verbaast dat hij zo ver onder de tijd binnenkwam, ik had helemaal niet op mijn klok gekoken”, zei Halliday-Sharp na haar cross met Deniro Z. Ze reed de wedstrijd ter voorbereiding op de beroemde Kentucky Horse Trials.  “Hij is een ongelooflijk paard. We hebben een geweldige samenwerking. Hij vecht gewoon de hele weg door. Ik had niet meer van hem kunnen vragen en ik kan niet wachten om hem in Kentucky te rijden.”

Ook Celien zonder fouten

Op de derde plaats kwam de KWPN-merrie Celien onder Hallie Coon. De twaalfjarige dochter van Tenerife VDL werd gefokt door W. Peters uit Weert. Coon bleef in de cross een seconde binnen de optimale tijd en bleef in het springen ook nul waardoor ze op haar dressuurscore van 32.30 bleef staan. Ze klom op van de zevende plaats na de dressuur.

Ook Coon is met Celien onderweg naar Kentucky. Vorig jaar liep het paar hun eerste lange 4* in Pau. Coon liep een topklassering mis omdat de merrie in het springen drie balken uit de lepels tikte.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Eventing Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook