Ga naar hoofdinhoud

KWPN’er Fire Fly wint WK zesjarigen

Foto Lonneke Ruesink

In het Franse Le Lion d'Angers was het zojuist de KWPN'er Fire Fly (v. Zavall VDL), die onder de Australiër Christopher Burton naar de titel sprong bij de zesjarigen op het WK jonge eventingpaarden 2016. Na de dressuur en de cross stond de zoon van Zavall VDL nog op de vierde plaats, maar in het afsluitende springparcours hield de bruine ruin de lei schoon en won met een totaal van 44.2 strafpunten. Sanne de Jong, die na de cross zevende stond met Flash moest zich afmelden haar paard zich had aangetikt tijdens de cross.

Kai-Steffen Meier en Painter’s Maxim (v. Phlox) stonden na een foutloos gereden cross met hun dressuurscore op de eerste plaats, maar kregen acht strafpunten in het springen en zakten naar de vierde plek. Zijn Belgische partner Lara de Liedekerke stond gisteren nog op zilver met Ducati d’Arville (v. Diarado), maar zakte met eveneens acht strafpunten in het springen naar de zesde plek in het eindklassement.

Zilver en brons

De tweede plaats was voor Mathurin v/d Vogelzang, die vandaag met een foutloze rit onder de Zwitser Felix Vogg drie plaatsen wit op te klimmen. Het duo won zilver met hun dressuurscore van 45.3 strafpunten en hun zowel in de cross als het springparcours foutloze ritten binnen de tijd. De KWPN-merrie Jockey Club Fleurelle (v. Vivaldi) stond met Izzy Taylor na de dressuur op de derde plek en heeft deze bronze positie niet meer afgegeven in de cross en het springen. Het Britse duo kreeg in totaal 47.4 strafpunten.

Nederlanders

Merel Blom en Ceda (v. Aragorn) stonden na de cross op plaats 26 met 56.6 strafpunten en klommen vandaag met een foutloze rit naar de achttiende plaats in het eindklassement. Willemina van der Goes-Petter en Fulco (v. Azteca VDL) kregen vijf strafpunten in het springparcours vandaag, maar klommen desondannks van de 30-ste naar de 28-ste plek.

Voor De Jong en haar eigen fokprodukt Flash eindigde het WK-avontuur na de cross. Omdat de geweldig galopperende zoon van Bustique zich tijdens de cross had aangetikt wilde De Jong geen enkel risico nemen en meldde ze zich af voor het springparcours van vandaag.Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook