Ga naar hoofdinhoud

Lara de Liedekerke alsnog Belgisch kampioen eventing 2018

Lara De Liedekerke met Ducati Foto: Jacquelien van Tartwijk

De disciplinaire commissie van KBRSF besliste gisteren dat Lara de Liedekerke alsnog de titel van Belgisch Kampioen Eventing 2018 toebehoorde. De uitspraak van de commissie kwam negen maanden na het eventingkampioenschap in Waregem. De Liedekerke raakte haar titel kwijt toen bij de laatste veterinaire keuring haar paard Ducati van den Overdam geblesseerd bleek. De Belgische vocht met succes de beslissing aan.

Vorig jaar september leek het er op dat Lara de Liedekerke haar nationale titel eventing zou prolongeren. Maar bij de laatste keuring bleek Ducati van den Overdam (v. Orlando vd Heffinck) een blessure in de cross te hebben opgelopen en werd reglementair uitgesloten.

Onterecht gedeclasseerd

De Liedekerke tekende tegen de beslissing een protest aan en na een lange procedure deed de disciplinaire commissie gisteren uitspraak. De commissie stelde dat de amazone ‘onterecht was gedeclasseerd na de wedstrijd CIC3* in Waregem’. De Liedekerke krijgt haar gouden medaille en Maxime Lambrecht raakt de titel kwijt. Hilde van Mieghem heeft nu het brons.

Bron Equibel/Horseman.be

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook