Ga naar hoofdinhoud

Lips als eerste van start

Concrex Oncarlos (v. Faram) onder Tim Lips. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De startvolgorde van de Nederlandse eventers is bekend. Tim Lips bijt zaterdag het spits af met Concrex Oncarlos (v. Faram). De andere twee combinaties komen zondag aan start. Andrew Heffernan start als tweede voor Nederland met Millthyme Corolla (v. Millthyme Cappucino). Elaine Pen sluit af met Vira (v. Jazz).

“We maken gebruik van de startplaatsen drie, vier en vijf, zodat we heel veel combinaties op diverse hindernissen kunnen zien en die kennis meenemen in de cross”, aldus Marin Lips. Daardoor start Tim Lips op zaterdag in de dressuur en rijden Heffernan en Pen op zondag de dressuur.

De volgende landen hebben een team van vijf ruiters: de Verenigde Staten, Australië, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Canada, België, Japan, Brazilië, Groot-Brittannië, Zweden en Nieuw Zeeland. Nederland komt als enige land aan de start met een team van drie ruiters. Ecuador, Zuid-Afrika, Polen, Oostenrijk, Jamaica en Thailand hebben één ruiter aan de start, terwijl Rusland en Wit Rusland met twee ruiters aan de start komen. Het totaal aantal starters komt daarmee op 75.

De 75 paarden kennen 22 stamboeken, waarvan slechts twee paarden – Concrex Oncarlos en Vira – bij het KWPN geregistreerd staan. Het Irish Sport Horse heeft met 56 de meeste hoefijzers in het vuur van de Olympische eventing wedstrijd, dankzij de 14 paarden die bij dit stamboek geregistreerd staan. Daarna volgt het Selle Français met negen paarden, Holstein heeft zeven paarden in de strijd en Hannover zeven. Opvallend is verder dat het aantal volbloeds, die vroeger in deze discipline zeer dominant aanwezig waren, nu tot acht beperkt blijft.

Bron: Horses / KNHS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook