Ga naar hoofdinhoud

Lips: ‘Bayro is een paard dat zich in de dressuurring mooi maakt’

Tim Lips met Bayro
Tim Lips verrast vriend en vijand in Boekelo. Lips heeft op de tweede dag van de dressuur, het eerste onderdeel van de Military Boekelo, een voortreffelijke dressuurproef gereden. Met een score van 39.10 neemt hij met Bayro (v. Casantos) de voorlopige tweede plaats in, achter de Chinees Alex Hua Tian met Don Geniro (v. Don Kennedy).

”Bayro is een paard dat zich in de dressuurring mooi maakt, mede omdat hij met veel oprichting door de baan”, vertelde Tim Lips, die ook van mening is dat Bayro in zijn dressuurproef lekker ontspannen bleef galopperen. ”Ik sta hoog in het klassement en hoop in de cross deze positie te kunnen handhaven. De cross is schitterend gebouwd, alleen zal hij door de regen zwaarder zijn geworden. Zoals ik nu tegen de cross aankijk denk ik overal steeds weer de kortste weg over de hindernissen te kunnen nemen”, aldus een blije Lips, die zich bewust is van het feit dat hij zondag na het springen naast het winnen van het NK mogelijk gehuldigd kan worden als eerste Nederlandse winnaar van de military Boekelo in de 47 jaar dat deze wedstrijd wordt verreden.

Kleindochter

Zo goed als Tim Lips reed, zo tegenvallend presteerde de kleindochter van de Engelse Koningin Elisabeth. Zara Tindall staat met The Precious One op de voor haar uiterst teleurstellende 94ste plek in het tussenklassement.

Nederlands kampioenschap

Kijkend naar de Nederlandse deelnemers dan zien we dat regerend Nederlands kampioen Alice Naber-Lozeman met ACSI Peter Parker (v.I’m Supposin xx) is afgezakt naar de 30ste plek in het klassement. Daarmee staat ze nu tweede in het NK. Met haar tweede paard ACSI ZamZam (v. Roven xx) nestelde Lozeman zich met 44ste plaats in de middenmoot van het 99 combinaties tellende veld. Renske Kroese reed met Henri Z (v. Heraldik xx) ook een fijne dressuurproef en staat nu op de 34ste plek, goed voor een voorlopig derde plek in het NK.

Debutante

Sanne de Jong, die in Boekelo debuteert, reed met de door haar ouders gefokte Enjoy (v. Cartano) een nette proef, die door de jury best hoger gewaardeerd had mogen worden. Aan de andere kant staat De Jong, die nu de 58ste plek in het klassement inneemt en de vijfde plek in het NK, op minder dan 10 punten van een top tien klassering. ”Mijn paard heeft succesvol aan twee WK’s voor jonge eventingpaarden deelgenomen en is volgens mij nu klaar voor deze wedstrijd. Dat ik hier mag deelnemen is voor mij een droom die uitkomt”, vertelde de jeugdige amazone.

Marginaal verschil

De verschillen tussen de combinaties zijn na de dressuur uiterst marginaal. Zo is het verschil tussen de nummer één in het klassement Alex Hua Tian en de als 43ste geplaatste Jörg Kurbel uit Duitsland met Josera’s Entertain You exact tien punten. Daaruit kan nu al de voorzichtige conclusie getrokken worden dat er na de cross enorme verschuivingen in het klassement zullen zijn optreden.

Nations Cup

In de FEI Nations Cup competitie, die ook in Boekelo wordt verreden, gaat Nieuw Zeeland aan de leiding, voor Frankrijk en op de derde plek staat Duitsland. Nederland staat nu zevende, maar ook in deze wedstrijd zijn de verschillen uiterst klein, waardoor ook in dit
klassement behoorlijke verschuivingen mogelijk zijn.

Hattrick in de maak?

Van de vier ruiters die kans hebben om als eerste voor de derde maal de military van Boekelo winnend af te sluiten heeft de Duitse Julia Mestern met een vierde plek in de tussenstand na de dressuur voorlopig de meeste kans dit huzarenstukje uit te halen. Aan de andere kant zijn ook in deze strijd de verschillen marginaal, want Andreas Dibowski staat negende, Mark Todd neemt de 13de positie in en Blyth Tait staat 26ste. Ook daar in is alles mogelijk.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Military Boekelo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook