Ga naar hoofdinhoud

Lips behoudt leidende positie na tweede dag dressuur

Tim Lips, hier met Bayro. Foto: Shannon Brinkman /www.arnd.nl

Geen van de bijna veertig combinaties die op de tweede dressuur-dag van Military Boekelo aan start kwamen, zijn er in geslaagd veranderingen aan de brengen in de top drie van donderdag. Tim Lips gaat nog steeds stevig aan de leiding en gaat daarmee als favoriet de cross in.

Alice Naber-Lozeman, die vandaag de dressuur reed met de I’m Supposin xx-zoon ACSI Peter Parker, wist net geen top tien klassering te behalen. De meervoudig Nederlands kampioene kwam uit op 73,27% (26,70 strafpunten) en moet daarmee genoegen nemen met de elfde plaats. In de strijd om het Nederlands kampioenschap staat ze na het eerste onderdeel op de tweede plaats.

Nederlands kampioenschap

Zoals het nu lijkt maakt Merel Blom een goede kans op het podium te eindigen aanstaande zondag. De amazone bracht vandaag de Alabran xx-zoon The Quizmaster aan start en met een resultaat van 71,03% neemt ze voorlopig de bronzen positie in. Met haar andere troef Ceda (v. Aragorn) staat ze vierde.

Nations Cup

In het kader van de Nations Cup-wedstrijd neemt Nederland na het eerste onderdeel de vierde positie in. Zweden gaat aan kop (54,60), Groot-Brittannië volgt op plaats twee (54,90) en Duitsland met hetzelfde puntenaantal op drie. Daarmee liggen de punten dicht bij elkaar en kunnen er de komende dagen nog de nodige verschuivingen plaatsvinden.

Uitslag dressuur.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook