Ga naar hoofdinhoud

Lips ondanks klaplong op wedstrijd

Olympisch eventingruiter Tim Lips komt deze week toch in actie tijdens het Varssevelds Hippisch Festijn. Na twee valpartijen kort achter elkaar, waarbij de laatste op zondag 2 september resulteerde in een klaplong en ziekenhuisopname, was het even onzeker of hij zou deelnemen. “Komende dinsdag moet ik voor controle terug naar het ziekenhuis, maar ik ga er van uit dat ik genoeg hersteld ben om de eventing te rijden”, sprak Tim Lips zondagavond.

Lips zei verder: “Vandaag heb ik op het Horse Event in Deurne gereden en dat viel niet tegen. Ik heb normaal iets meer lucht, maar nog wel voldoende om te rijden. De wond van de drain die ik in m’n long kreeg trekt een beetje, maar doet geen pijn.” Tim Lips noemde het ‘gewoon balen’ dat hij twee keer achter elkaar tijdens een Nederlandse eventingwedstrijd ten val kwam. In Helvoirt liep hij een blessure aan zijn ribben en been op, twee weken later had hij pech op Outdoor Brabant.

Vanwege zijn blessure neemt Tim Lips twee paarden minder mee naar Varsseveld. “Ik laat de twee zesjarigen thuis die ik afgelopen tijd zelf bijna niet gereden heb en wat weinig ervaren zijn. Je moet ze wel voor elkaar hebben in Varsseveld. Je moet niet denken dat je ze daar ‘snel even rond rijdt’. Je hebt wel een paard met vermogen nodig.” Tim Lips neemt Akarlos en Keyflow mee voor de tweesterrenwedstrijd, dat tevens telt als Nederlands kampioenschap. “Voor Akarlos is dit de laatste wedstrijd voor het WK voor zevenjarige eventingpaarden in Frankrijk en voor Keyflow is dit een voorbereiding op Military Boekelo.”

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook