Ga naar hoofdinhoud

Lips: ‘Voor Bayro en mij voelt het als de enige juiste beslissing’

Afgelopen week maakte Tim Lips bekend niet af te reizen naar Badminton nadat hij het parcours had gezien. "Veel mensen hebben mij de afgelopen dagen gevraagd waarom ik deze keuze heb gemaakt, en waarom er niet veel meer ruiters hebben afgezegd."

In de loop der jaren is de cross steeds veiliger geworden en is de afzetlijn voor de paarden duidelijker geworden. Des te beter het paard die lijn kan inschatten, des te vloeiender hij de hindernissen neemt en des te kleiner de risico’s worden. In Badminton wordt juist gekozen voor het thema “Back to the future”, wat betekent dat ze meer teruggaan naar de natuurlijke hindernissen zoals die vroeger werden gebouwd.

Het is die ene wedstrijd niet waard

Bayro is opgegroeid met de moderne cross en is deze stijl niet gewend. Hij kan het wel en voelt de laatste tijd super goed aan, maar ik heb er geen 100% geloof in dat het goed afloopt. Bij twijfel vind ik dat je dat soort risico’s niet moet nemen, als dat in het belang is van je paard. Ook al is Badminton de mooiste wedstrijd ter wereld en lag mijn focus hier volledig op, het is die ene wedstrijd niet waard,” geeft Lips aan.

Mogelijk volgend jaar alsnog aan start

Betekent dit dat Badminton een slecht parcours heeft dit jaar? “Nee, ik vind het niet onmogelijk, maar wel tegen de grens aan gebouwd. Ik kan me voorstellen dat andere ruiters juist blij zijn, omdat het een cross is die ze goed ligt. Sommige paarden excelleren juist in zulke omstandigheden. Net als de ruiters is geen paard echter hetzelfde en moet iedere ruiter voor zichzelf bepalen of dit een verstandige cross is om te rijden, of niet. Voor Bayro voelt dat niet zo. Ik heb heel warme herinneringen overgehouden aan mijn twee deelnames in Badminton en ik hoop dat ik in de toekomst alsnog aan de start kan verschijnen. Ik reis daarom wel af naar Engeland, omdat ik de cross graag wil zien. Misschien heb ik het wel helemaal mis en rijdt het fantastisch. Mogelijk sta ik volgend jaar dan alsnog aan de start.”

Enige juiste beslissing

“Het klinkt misschien gek, maar eigenlijk was het geen moeilijke beslissing om Badminton af te zeggen. Ik heb mijn hele seizoen er op afgestemd, maar voor Bayro en mij voelt het als de enige juiste beslissing. Als ik meer twijfels had gehad, was het gevoel denk ik ook anders geweest. Bovendien heb ik met de 4* in Luhmühlen een mooi alternatief gevonden. Ik ben daar ooit zevende geworden en zou het geweldig vinden om die prestatie te verbeteren. Bayro is in topvorm, dus ik kijk er naar uit om er een mooi seizoen van te maken!”

Bron: TimLips.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

2 reacties op “Lips: ‘Voor Bayro en mij voelt het als de enige juiste beslissing’

  • MJ Kochx

    Enige juiste beslissing van Tim, bij twijfel ga je toch anders rijden en zul je juist tegen problemen aanlopen.

  • H'jet

    Mooi als je zo eerlijk naar je paard en zijn mogelijkheden toe kan denken.!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook