Ga naar hoofdinhoud

Lips voorlopig vijfde bij WK zevenjarige eventingpaarden

Tim Lips, hier met Eclips. Foto: Jacquelien van Tartwijk

Tim Lips staat na de cross op de voorlopig vijfde plek met zijn KWPN'er Herby (v. Zirocco Blue VDL). Lips kwam zonder grote fouten door de cross en kreeg slechts 1,6 strafpunten voor tijd. Voorlopig gaat de Brit Tom McEwen aan de leiding met Brookfield Benjamin Bounce. Hij reed naar de tweede plaats in de dressuur en bleef foutloos in de crosscountry.

Nina de Haas en Houdini hadden minder geluk vandaag. Ze kregen een weigering en 22 strafpunten voor tijd aan hun broek. Het afsluitende springparcours is zondag.

KWPN’ers doen het goed

In het tussenklassement van de stamboeken, dat gerekend wordt over zowel de wedstrijd voor zesjarige paaden, als die voor de zevenjarigen, staat het KWPN op de tweede plaats, achter de Irish Sport Horses. Dit is mede te danken aan Inchello DHI (v. Chello III) die met Yasmin Nathalie Sanderson aan kop staat bij de zesjarigen.

Lees ook: Blom stijgt in tussenklassement zesjarigen na foutloze cross

 

Tussenstand WK zevenjarige paarden

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook