Ga naar hoofdinhoud

LIVE: Michael Jung wint olympisch goud

16.40 uur: De Duitsers vullen hun prijzenpot, maar liefst drie medailles scoorden zij na het laatste onderdeel van de eventing. Met het team werd eerder vanmiddag al een gouden medaille behaald. Voor de vandaag jarige Duitser Michael Jung was het niet genoeg. De 30-jarige ruiter en zijn paard Sam hielden zich ver van het maken van fouten en pakten ook individueel de gouden plak.

Sara Algotsson Ostholt strandde in het zicht van de haven. Op de laatste hindernis kreeg zij, ondanks de enthousiaste aanmoediging van haar paard, een springfout. Dit bracht haar het zilver. De Duitse amazone Sara Auffarth maakte het Duitse feest compleet, zij mag een bronzen medaille mee naar huis nemen.

Klik hier voor de uitslagen

16.03 uur: Na 17 starts in de individuele finale van de eventing gaat de Ierse amazone Aoife Clark aan de leiding. De Britse amazone Zara Phillips houdt de koninklijke eer hoog en volgt op twee. Karen O’Connor (Amerika) reed eveneens een foutloze rit en staat op een voorlopige derde plaats.

Opvallend genoeg heeft de Duitse amazone Ingrid Klimke, die gisteren nog gedeeld aan de leiding ging na de cross, zich teruggetrokken uit de competitie. Zij besloot haar landgenoot Dirk Schrade de kans te geven om een goed resultaat neer te zetten, aangezien er per land slechts drie combinaties aan de start mogen verschijnen. Ook de Duitse amazone Sandra Auffarth en ruiter Michael Jung nemen deel aan de finale.

Klik hier voor een fotoreportage.

Bron: Horses

2 reacties op “LIVE: Michael Jung wint olympisch goud

  • Antonio

    Zo kan het dus ook. Ik heb genoten van dit fantatische team en de geweldige combinatie. Alle lof voor mevr Klimke. Als team maar ook individueel hebben de Duitsers laten zien hoe het ook kan. Ik ben zo blij dat ik dit van nabij mocht aanschouwen. Gedegen voorbereiding/kennis, een voorbeeld voor velen.

  • AC

    Van harte gefeliciteerd aan dit geweldige team. Het was een absoluut super prestatie van iedereen in dit team. Ook chapeau voor de beslissing van Ingrid, Abraxxas niet nog eens te starten in het individuele springen.

    PS @Redactie: de naam van de Duitse amazone, die de bronzen medaille mocht meenemen ist “Sandra Auffarth”, niet Sara…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook