Ga naar hoofdinhoud

LIVE: Duitsland naar goud

Teamgoud voor Duitsland
Teamgoud voor Duitsland tijdens Londen 2012

14.08 uur: Duitsland pakte zojuist met het team goud op de Olympische Spelen in de eventing. Het zilver is voor de Britten en team Nieuw-Zeeland mag het brons mee naar huis nemen.

Vandaag werd het laatste onderdeel verreden. Het springparcours kende technisch weinig moeilijkheden, maar er moest flink tegen de tijd worden gereden.

De Zweedse amazone Sara Algotsson Ostholt leek daar met een nog altijd fit ogende Wega geen enkele moeite mee te hebben. Met een sensationele rit reed ze naar plaats één in het voorlopig klassement. Ze verwees daarmee de Duitse ruiter Michael Jung naar plaats twee. Mary King reed met Imperial Cavalier eveneens een foutloze rit, zij staat daarmee derde. Om half 4 gaan de 25 beste combinaties in de tweede manche van start voor de individuele finale. Hiervoor zullen geen Nederlanders in de ring verschijnen.

Best presterende Nederlander was Andrew Heffernan. Hij moest vandaag genoegen nemen met twaalf strafpunten en eindigde op plaats 33 in het klassement. Heffernan reageerde tevreden op zijn ronde. “Ik weet dat het geen goed springpaard is. Daar moet ze zich gewoon in verbeteren, net als in de dressuur. Op het Europees kampioenschap hadden we ook drie balken op het eind. Nu sprong ze heel veel beter.”

De in Groot-Brittannië woonachtige Heffernan is blij dat hij als beste ‘Nederlander’ is geëindigd. “Martin Lips kreeg best wel kritiek dat hij mij had opgesteld. Iedereen die het hem moeilijk maakte houdt nu hopelijk zijn mond.”

13.38 uur: Vandaag wordt in Londen het laatste onderdeel voor de eventers verreden. Door de val van Elaine Pen in de cross was een teamprestatie voor Nederland niet meer mogelijk. Andrew Heffernan had net als Tim Lips problemen op de driesprong. Met twaalf strafpunten, inclusief vier voor tijdsoverschrijding, verliet hij het parcours.

De Duitse ruiter Michael Jung zette een prima prestatie neer door na een foutloze cross van gisteren ook vandaag de lei schoon te houden. Hij gaat voorlopig aan de leiding.

Tim Lips verliet met dertien strafpunten de ring en vertelt na afloop: “Het was een stomme rijfout. Ik baal vreselijk van mezelf. Ik reed na de dubbel te ver na voren om de tijd te halen en verloor daardoor de controle.”

Klik hier voor de individuele tussenstand na de teamfinale.
Klik hier voor de teamuitslagen.

13.10 uur: Een goede individuele prestatie zit er voor Tim Lips helaas niet in. Hij begon vandaag sterk, maar kreeg een fout op een oranje hindernis. Ook op de driesprong kwam Oncarlos in de problemen, twee balken kwamen naar beneden. Een tijdfout bracht de combinatie op dertien strafpunten in totaal.

Geheel Duitsland is op dit moment nog foutloos. Dirk Schrade en Sandra Auffarht brachten hun teamgenoten, dankzij hun foutloze ritten, een stapje dichter bij een gouden medaille. De koninklijke Zara Phillips kon een springfout niet voorkomen en met drie tijdfouten erbij opgeteld, staat zij voorlopig vijfde. Landgenoot William Fox-Pitt deed het iets beter, hij was foutloos in het springparcours en staat daarmee op een voorlopige vierde plaats.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook