Ga naar hoofdinhoud

Martin Lips: ‘In de cross alternatief minder en harder lopen’

Foto: Arnd Bronkhorst
De Nederlandse bondcoach van de eventing, Martin Lips, maakt een snel rekensommetje als zijn zoon Tim de ring uitkomt. “Dit resultaat scheelt tien tot vijftien seconden in de cross die maandag wordt verreden. Dat betekent een alternatief minder springen en een beetje harder lopen”, vertelt hij.

“Natuurlijk zijn we niet naar de Olympische Spelen gekomen om de alternatieve hindernissen, die vaak veel extra tijd kosten, te springen maar met slechts drie ruiters in het team moet je ook niet alle risico opzoeken. We verkeren in de gunstige positie dat we 34 ruiters kunnen zien rijden voordat Tim aan de cross begint. Van die informatie moet je gebruik maken. Als blijkt dat een sommige hindernissen veel problemen geven, moeten we ons plan misschien wat bijstellen”, legt Martin Lips uit, die zijn voltallige team graag ziet finishen.

Morgen, zondag, rijden Andrew Heffernan en Elaine Pen hun dressuurproef. “Ik hoop dat Andrew rond 66 of 67% uitkomt en dat Elaine de 70 pakt. Het is mogelijk, maar haar paard is wel een Jazz en kan ook spooky zijn. We zetten de schouders eronder. Je kan jezelf wel in de put praten, maar maandagavond hebben we ’t al niet meer over de dressuur”, aldus Martin Lips.

Een plaats in de top acht is nog steeds het doel. Cadeau krijgen de ruiters het niet. “Van een beter persoonlijk resultaat dan in Hongkong ging ik al niet vanuit”, laat Tim Lips zicht ontvallen. “De resultaten die ik dit seizoen heb weggezet, zijn niet zoals vier jaar geleden. Toen was ik nog tweede in Aken. Oncarlos is dressuurmatig wel gegroeid, maar hij was in Hongkong beter. Hij wordt natuurlijk ook een paar jaartjes ouder.”

Eén reactie op “Martin Lips: ‘In de cross alternatief minder en harder lopen’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook