Ga naar hoofdinhoud

Merel Blom en The Quizmaster voorlopig vierde op WK

Merel Blom met The Quizmaster. Foto Daniëlle Carrière

Als vierde starter hebben Merel Blom en The Quizmaster (v. Albaran xx) vanmorgen vroeg in de dressuurbaan een goede indruk achtergelaten op de jury. De proef van de amazone en haar zesjarige KWPN'er werd beloond met een score van 69,85%, wat resulteerde in een voorlopige vierde plaats in het klassement van het wereldkampioenschap voor jonge eventingpaarden.

Het wedstrijdterrein in het Franse Le Lion d’Angers stond de afgelopen twee dagen in het teken van het eerste onderdeel, de dressuur. Ingrid Klimke zette met de Holsteinse merrie Weisse Duene (v. Clarimo) een sterke proef neer en gaat momenteel aan de leiding vanwege haar score van 74,24%. Veelvoudig kampioen Michael Jung startte FischerinCantas (v. Ibisco xx) en behaalde 39,1 strafpunten, wat hem de tweede plaats opleverde. De winnaars van het tussenklassement, Stanislas de Zuchowiczc en het Franse eventingpaard Vingt Vingt (v. Rubins des Bruyeres), staan op de derde plaats met 44,1 strafpunten.

Achter Blom eindigde Kamil Rajnert met Libertina (v. Con Sherry) door 69,32% te scoren. Sanne de Jong en Cartano-dochter Enjoy werden knap negende met een percentage van 66,66%.

In totaal kwamen 34 deelnemers aan de start. Morgen staat de cross op het programma en zondag het springonderdeel.

Bekijk hier de uitslag van het dressuuronderdeel.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook