Ga naar hoofdinhoud

Merel Blom wint NK eventing: ‘Het was nog best spannend’

Update
Het op Boekelo verreden Nederlands Kampioenschap was voor Merel Blom en Ceda (v. Aragorn). De combinatie ging gisteren al aan de leiding na de cross en met alleen een paar tijdfouten in het springparcours was de winst voor de amazone uit Aalten.

Tweede werd Jordi Wilken met Burry Spirit (v. Casco) en de derde plaats ging naar Raf Kooremans met Dimitri (v. Vaillant).

Blom ging van start tot finish aan de leiding, ze begon het NK met een nette dressuurproef, reed vervolgens een foutloze cross met slechts enkele strafpunten voor tijdsoverschrijding en besloot de wedstrijd met een springparcours zonder hindernisfouten. Een prestatie die uiteindelijk goed was voor een 24e plaats in de individuele wedstrijd.

‘Ik heb Rob Ehrens meteen even gebeld’

“Het werd toch nog best spannend voor het springen”, vertelt Blom. “Niet zo zeer voor het NK, maar toen duidelijk werd dat we met team geen Olympisch startbewijs gingen halen, was voldoen aan de individuele norm van NOC*NSF voor mij heel belangrijk. Om die te halen mocht ik niet meer dan 10 strafpunten hebben in het springen, als het dan allemaal op deze ene wedstrijd aankomt, is het toch spannend. Gelukkig sprong Ceda echt heel goed. Toen ik over hindernis twee sprong dacht ik al ‘ze zit er lekker in’.”

“Het is tof om een negenjarig paard te hebben dat dit allemaal zo makkelijk doet. Afgelopen maandag ben ik nog bij Rob Ehrens geweest om een keer te trainen. Toen hebben we nog even goed geoefend dat ik moest wachten in de lijntjes. Dat kwam vandaag heel goed van pas. Ik heb hem ook meteen even gebeld”, vertelt de kersverse kampioene lachend.

 

Uitslag NK

 

Lees ook:

Collett wint Boekelo, Auffarth kukelt van podium

In Beeld: Cross Boekelo

Teleurstelling én blijdschap voor Merel Blom: ‘Ceda is uniek goed’

 

Bron: Horses.nl / KNHS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook