Ga naar hoofdinhoud

Michael Jung met nipte voorsprong op één

De Duitse eventers presteerden goed op eigen grond dit weekend, het gehele podium van de driesterren eventing in Schenefeld was zwart-rood-geel gekleurd. Michael Jung kreeg met Leopin FST een balk naar de grond in het springparcours, maar wist 0,2 punten voorsprong te houden op landgenote Ingrid Klimke. Zij eindigde met Tabasco 70 op twee en met FRH Escada JS op drie.

Tim Lips maakte dankzij een foutloos springparcous een flinke sprong in het tussenklassement, hij kwam met Concrex Wadolca Carla op een totaalscore van 71,10 punten. Met zijn veertiende plaats viel hij net buiten de prijzen. Ook met Skorpio zette Lips een knap resultaat neer, helaas kreeg hij twee springfouten in het parcours. Het duo eindigde als twintigste.

Voor Michael Jung kon het weekend niet meer stuk, want ook in de tweesterrenwedstrijd zegevierde hij. De olympisch-, wereld- en Europees kampioen toonde zijn klasse door met Halunke FBW op de eerste en met Fischer Rocana op de tweede plaats te eindigen. De Duitse amazone Julia Weiser volgde op drie.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook