Ga naar hoofdinhoud

Michael Jung stevig aan de leiding in Kentucky Horse Trials

Update
Michael Jung met FischerRocana FST

Na de eerste dag had de Duitse ruiter Michael Jung al met fischerRocana FST een topscore van 34.4 punten neergezet en ook na de tweede dressuurdag in Lexington kwam niemand daar meer in de buurt. De Amerikaanse amazones Alison Springer en Marilyn Little staan tweede en derde in het klassement van de Kentucky Horse Trials. Vandaag wordt de 4*-cross in de FEI Classics verreden.

“fischerRocana liep een fantastische proef, erg geconcentreerd en fijn te rijden,” zei Jung, de regerend Olympische kampioen na afloop. De winnaars van vorig jaar hebben na de dressuur een voorsprong van 5.3 op Alison Springer en de 17-jarige Arthur (v. Brandenburg’s Windstar).

Marilyn Little liet op RF Demeter (het voormalige paard van Raf Kooremans) een nette proef zien en eindigde als derde met 42.5, voor Elisabeth Halliday-Sharp met Fernhill By Night. Ook op de vijfde plaats staat een Amerikaanse combinatie, Phillip Dutton met Fernhill Fugitive. Mark Todd en NZB Campino nestelden zich op plaats zes.

Om 10 uur plaatselijke tijd vertrekt de eerste van 71 combinaties in de cross gebouwd door Derek di Grazia.

Kijk hier naar de winnende rit van Michael Jung.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/FEI

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Michael Jung stevig aan de leiding in Kentucky Horse Trials

  • Heleen Cramer

    Wat een genóegen was het, deze proef te aanschouwen. Zoveel correctheid èn ontspanning in de wetenschap dat ze beiden ook in een rap tempo door een enorm moeilijke cross kunnen gaan.
    Een geniale ruiter, een voorbeeld, maar helaas waarschijnlijk niet te evenaren. Het meest imponerend vond ik de rust na de proef bij de bittencontrole. Zo is paardensport genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook