Ga naar hoofdinhoud

Military Boekelo-Enschede: ‘Veilige sport boven alles’

MIM clip

De organisatoren van de CCIO3 * in Boekelo hebben zich aangesloten bij de roep om breekbare pintechnologie te verplichten bij FEI eventingwedstrijden. Zij scharen zich achter het statement van de United States Eventing Association (USEA) dat deze manier van hindernissen bouwen door de FEI niet alleen aanbevolen zou moeten worden maar zelfs verplicht gesteld moet worden.

Op de Facebook-pagina schrijft de organisatie van Military Boekelo-Enschede: “Binnen Military Boekelo – Enschede staat het thema veiligheid hoog op onze prioriteitenlijst. Zeker als het gaat om veiligheid van paard en ruiter tijdens de crosscountry. Wij maken daarom gebruik van `Frangible Technology`.”

‘Frangible Pins’

Door zgn. “Frangible Pins” en of “MIM Clips” aan te brengen op diverse sprongen wordt de kans op een ongelukkige “Rotationall Fall” enorm gereduceerd. De Pin is geschikt voor een sprong met een bovenliggende balk of paal. De clip kan ook worden toegepast op ander type sprongen bijvoorbeeld een weidehek of heg. Bij een zware impact op een balk/paal zakt de paal waardoor het paard in de gelegenheid is zich te herstellen en op de been te blijven. Daarmee worden nare ongelukken voorkomen.

De Military achter standpunt Amerikaanse bond

De Amerikaanse bond heeft in een statement gezegd dat deze manier van hindernissen bouwen door de FEI niet alleen aanbevolen zou moeten worden maar zelfs verplicht gesteld moet worden. Naast gerenommeerde evenementen als Badminton en Tattersalls Horse Trials onderschrijft ook het bestuur van De Military deze visie.

Bron Facebook Military Boekelo-Enschede

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook