Ga naar hoofdinhoud

Military Boekelo morgen van start

Morgen staat de vetcheck op het programma van de 45ste editie van Military Boekelo. Donderdagochtend om 9 uur betreed de eerste combinatie de baan van het internationale evenement in Twente. Op de grootste eventingwedstrijd in ons land wordt ook de finale van de FEI Nations Cup verreden en het Nederlands kampioenschap beslecht.

Voor bondscoach Martin Lips was de belangrijkste teamwedstrijd dit jaar het EK in Blair Castle waar een knappe vierde plaats werd binnengehaald. Tweede prioriteit was zo goed mogelijk presteren in de Nations Cup-wedstrijden. Ondanks de niet hele brede basis van Nederlandse ruiters die dit jaar op dat niveau kunnen rijden, staat Oranje op een verdienstelijke vijfde plaats in de tussenstand. In de finale in Boekelo kan het Oranje-team deze positie bijna niet meer uit handen geven.

Voor Nederland verschijnen een aantal zeer ervaren ruiters aan de start staan. Zo komt regerend Nederlands kampioen Alice Naber-Lozeman met haar kampioenspaard ACSI Peter Parker naar Boekelo en staan ook vaste teamruiters Tim Lips met Concrex Vakarlos en Brent, Merel Blom met Chiccolino en Andrew Heffernan met zijn olympische troef Millthyme Corolla op de deelnemerslijst. Internationale toppers komen onder andere uit Australië, Frankrijk, Groot-Brittanië, Brazilië, Duitsland, Ierland, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten.

In de strijd om de FEI Nations Cup gaat Groot-Brittannië met 49 punten aan de leiding gevolgd door Duitsland met 40 punten. Nederland heeft 29 punten en drie punten achterstand op Frankrijk. Australië staat met 35 punten op plaats drie.

Programma:
Woensdag 7 oktober 13.30 uur: veterinaire keuring
Donderdag 8 en vrijdag 9 oktober vanaf 9.00 uur: dressuur
Zaterdag 10 oktober vanaf 9.00 uur:  cross country
Zondag 11 oktober: 9.00 uur veterinaire keuring en vanaf 11.00 uur springen

Klik hier voor het volledige programma en de deelnemerslijst.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Bron: Horses/Persbericht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook