Ga naar hoofdinhoud

Military Boekelo selectiewedstrijd Rio voor teams uit Azië en Oceanië

Nederlands eventing team in Caen. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Military Boekelo-Enschede is door de FEI aangesteld als de officiële Olympische selectiewedstrijd voor teams uit Nieuw Zeeland, Australië en Japan.

“Met deze keuze van de FEI voor Military Boekelo-Enschede als de belangrijkste selectiewedstrijd voor de teams van Nieuw Zeeland, Australië en Japan voor dit topsportevenement wordt het hoge niveau van de Twentse military volledig onderstreept. Wij en Olympisch parcoursbouwer Sue Benson willen tijdens de 45e editie dan ook de ideale condities creëren voor nationale en internationale selecties. Met Military Boekelo-Enschede is Nederland dit jaar hét uithangbord voor de mondiale eventing wereld”, aldus voorzitter Robert Zandstra.

Military Boekelo-Enschede is al jaren een topsportevenement waar het gebeurt als het om eventing gaat. Zo wordt de finale van de FEI Nations Cup net als vorig jaar weer in Boekelo verreden. De grootste eventingwedstrijd in Nederland heeft al een paar jaar een Olympisch tintje. Olympisch parcoursbouwer Sue Benson, verantwoordelijk voor de cross tijdens de Olympische spelen in Londen 2012, ontwerpt namelijk al geruime tijd de cross country in Boekelo. Zandstra: “Het niveau van onze wedstrijd is altijd al erg hoog en dat we Sue als parcoursbouwer hebben, is voor de FEI en vele landen de reden geweest om Boekelo een onderdeel te laten zijn van hun selectie. Boekelo is niet voor niets al meerdere keren verkozen tot ’s werelds beste military”.

De organisatie van het eventingevenement verwacht dat diverse andere landen de Military van Boekelo 2015 gebruiken als een belangrijk meetpunt in de voorbereidingen op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De Military is van donderdag 8 tot en met zondag 11 oktober 2015. De cross-country wordt op zaterdag verreden.

Bron: Persbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook