Ga naar hoofdinhoud

Military Boekelo weer terug waar het begon

De locatie van de Military Boekelo is volgend jaar niet meer aan de Broekmaatweg, maar op de Tesinkweide, ten zuiden van de oude tennishal aan de Landsteinerlaan. Daarmee komt het evenement terug op de plek waar het in 1971 is begonnen: manege Tesinkweide in het Tesinkbos. Het drie dagen durende evenement moet wijken voor het nieuwe traject van de N18 die straks het huidige hoofdterrein aan de Broekmaatweg in tweeën splitst.

Maar er moet wel een slag om de arm worden gehouden. Volgens een woordvoerder van de gemeente presenteert de organisatie van de Military Boekelo deze plannen aan de gemeente. “We willen hier wel aan mee werken en kijken wat er nodig is om het evenement daar te laten plaatsvinden.” Jeroen Verhaak, voorzitter van de Dorpsraad Boekelo, staat positief tegenover de verhuizing. “De military is dichter bij het dorp en eigenlijk weer terug op de plek waar het ooit is begonnen. Ik denk dat de band met het dorp en het paardensportevenement hierdoor nog sterker wordt”, vertelt Verhaak.

Grote gevolgen

In 2009 onthulde de gemeente Enschede haar plannen om de provinciale weg op te schuiven richting Usselo, dit met als doel landgoed De Weele te sparen. Maar deze verplaatsing heeft dus grote gevolgen voor de Military Boekelo. Het was nog even spannend voor de organisatie waar het evenement naar toe zou gaan. “We willen ons hoofdterrein verplaatsen naar een locatie naast het nieuwe sportpark Boekelo. Op deze plek blijft het hoofdterrein aansluiten bij onze crosscountry”, vertelde voorzitter Robert Zandstra van de military destijds.

Geschikte locaties

Maar er waren meer plekken die mogelijk in aanmerking konden komen. Zandstra noemde destijds ook Vliegbasis Twente, de Watermolen in Haaksbergen en het Rutbeek als mogelijke geschikte locaties. Een deel van de gronden dichtbij jeugdinstelling Jarabee aan de Landsteinerlaan zijn in eigendom van de gemeente Enschede. De organisatie van de military maakt al gebruik van de oude tennishal/manege die nu als opslagruimte wordt gebruikt.

Logische keuze

De Tesinkweide, in de volksmond ook bekend als het Smelt-terrein is een logische keuze. De crosscountry sluit aan op de nieuwe locatie. “Het is vrij gemakkelijk om start en finish iets te verleggen”, legt Verhaak uit. Volgens hem worden de disciplines springen en dressuur wel afgedraaid op het terrein Tesinkweide.

Military Boekelo vindt plaats van 6 tot en met 9 oktober.

Klik hier voor het programma.

Bron: Tubantia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook