Ga naar hoofdinhoud

Military Boekelo wil zekerheid over verhuizing

De organisatie van de Military Boekelo wil een garantstelling van de gemeente Enschede dat het evenement mag verhuizen naar het Teesinkbos, zo meldt RTV Oost. Zodra de stichting CCI Boekelo akkoord heeft van de gemeente, wordt een lening van 500.000 euro afgesloten om de verplaatsing te financieren.

De organisatie van Military Boekelo liet in september vorig jaar al weten terug te willen keren naar ‘De Oale Groond’, driehonderd meter verderop. In het Teesinkbos is Military Boekelo begonnen. Als de gemeenteraad akkoord geeft, wordt de internationale wedstrijd na 46 edities weer op ‘De Oale Groond’ verreden en start de verplaatsing naar het Teesinkbos naar verwachting begin april.

College van BenW positief

Het college van burgemeester en wethouders van Enschede heeft aangegeven positief te staan tegenover de plannen van de organisatie van Military Boekelo. De plannen van de stichting CCI Boekelo zijn inmiddels uitgewerkt in een businessplan en aangeboden aan de gemeente.

Belangrijk

Wethouder Van Agteren: “Het was natuurlijk heel belangrijk dat we voor aanvang van de Military 2016 de nieuwe locatie hebben aangekondigd. Vorig najaar en de laatste weken hebben we intensief met elkaar gesproken en heeft de organisatie ons weten te overtuigen dat er sprake is van een degelijk en financieel verantwoord plan van aanpak.”

Bron: RTV Oost

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook