Ga naar hoofdinhoud

Mitsubishi stopt na 28 jaar als hoofdsponsor Badminton

Jonelle Price met Classic Moet Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Na achtentwintig jaar heeft Mitsubishi Motors UK besloten zich terug te trekken als titelsponsor van de Badminton Horse Trials. De 4*-wedstrijd in Badminton wordt gezien als een van de grootste buitensportevenementen ter wereld. Mitsubishi heeft een enorme rol gespeeld bij het in stand houden van het prestigieuze evenement.

De Badminton Horse Trials viert volgend jaar mei zijn 70ste verjaardag en dat is tevens de laatste keer dat Mitsubishi als titelsponsor optreed. Het bedrijf is pas de tweede hoofdsponsor in het bestaan van Badminton. Ze namen 28 jaar geleden het stokje over van het brouwers en voedingsbedrijf Whitbread.

‘Echte vriendschap’

Event directeur Hugh Thomas: “Het is altijd triest wanneer een einde komt aan een zeer succesvol partnerschap en vooral als door de jaren heen een echte vriendschap is ontstaan. Er wordt een nieuwe deur geopend en het is altijd spannend om zie waar dat toe leidt.”

Record

De 70ste Badminton Horse Trials wordt gehouden van 1 tot en met 5 mei 2019. Het afgelopen jaar trok het evenement een record aantal bezoekers van 185.000. De Nieuw-Zeelandse Jonelle Price won met Classic Moet (v. Classic xx) de wedstrijd door bijna op haar dressuurscore te eindigen.

Bron Grandprix-replay.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook