Ga naar hoofdinhoud

Na Badminton nu ook Burghley opnieuw gecanceld

Foto Burghley Horse Trials

Voor de tweede keer heeft de organisatie van de beroemde 5* eventingwedstrijd, de Burghley Horse Trials, moeten besluiten het evenement te cancelen. Een tegenslag voor de Britse eventingsport die ook al de 5* wedstrijd in Badminton van begin mei moest missen. De wedstrijd bij Burghley House zou van 2 tot en met 5 september plaatsvinden. De organisatie vindt de onzekerheden rond de Covid-19 pandemie nog te groot, een late beslissing om de wedstrijd af te lassen, zou een te grote financiële klap zijn.

“Ondanks de voortdurende versoepeling van de lockdownmaatregelen, het landelijke vaccinatieprogramma en de hoop binnen de routekaart van de regering om het land te ontsluiten, waren en blijven er te veel variabelen en onzekerheden als gevolg van de Covid-19 pandemie om het internationale evenement te kunnen organiseren”, aldus de organisatie van de Burghley Horse Trials op hun website. “De ernstige financiële gevolgen van een eventuele annulering van een evenement van deze omvang in een laat stadium, zonder beschikbare pandemieverzekering, zijn voor alle betrokkenen te groot om te riskeren.”

‘Hoogte punt van het jaar’

Miranda Rock, voorzitter van Land Rover Burghley Horse Trials, verklaarde: “We hebben met pijn in het hart de uiterst moeilijke beslissing genomen om de Land Rover Burghley Horse Trials dit jaar af te gelasten. De Horse Trials zijn een ongelooflijk belangrijk onderdeel van wat we hier op Burghley doen en vormen het hoogtepunt van het jaar voor iedereen die hier woont en werkt.”

De organisatie hoopt dat het evenement volgend jaar wel weer doorgang kan vinden, het zal dan van 1 tot met 4 september zijn. De Burghley Horse Trials viert dan hun 60ste verjaardag vieren.

Bron Burghley Horse Trials

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook