Ga naar hoofdinhoud

Naber-Lozeman en Van de Vendel niet in A-kader

Peter Parker en Alice Naber Lozeman Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl

De KNHS publiceerde eerder deze week de nieuwe deelnemingsovereenkomsten waarin de bepalingen voor opname in de diverse kaders staat beschreven. De wijzigingen in de criteria voor de eventing-kaders betekent voor Rio-gangers Alice Naber-Lozeman en Theo van de Vendel dat zij geen deel uitmaken van het A-kader. Beide ruiters zijn nu opgenomen in het B-kader.

Het is op z’n minst opmerkelijk dat zelfs Alice Naber niet in aanmerking komt voor het A-kader. De topamazone kan terugzien op een zeer geslaagd jaar 2016 en heeft een stal vol 3- en 4-sterrenpaarden tot haar beschikking.

Meer duidelijkheid

“Ik begrijp er niet veel van”, aldus Alice Naber. “De nieuwe bondscoach wordt binnenkort bekend gemaakt. Misschien dat er dan meer duidelijkheid zal ontstaan.”

Consequenties

Ook over de consequenties kan Naber-Lozeman niet veel zeggen. “De belangrijkste achtergrond van opname in de kaders is de training en begeleiding. Ik neem toch niet aan dat er nu alleen met het enig overgebleven A-kaderlid getraind zal worden.”

A-kader

Het A-kader bestaat nu formeel uit de Rio-gangers Merel Blom met Rumour Has It N.O.P. (v. Esteban xx) en Tim Lips met Bayro N.O.P. (v. Casantos). Maar laatst genoemde liet onlangs weten uit het A-kader te stappen, omdat hij zijn Chinese team moet voorbereiden op de China Games.

Riogangers in B-kader

Naber-Lozeman is met twee paarden opgenomen in het B-kader. Het betreft haar Olympiade-paard ACSI Peter Parker (v. I’m Supposin xx) en Harry Belafonte (v. Heraldik xx), waarmee ze afgelopen jaar in Boekelo gekroond werd tot Nederlands kampioene. Van de Vendel vertegenwoordigde Nederland in Rio met Zindane (Kreator xx). Met de ruin vergezelt hij Naber-Lozeman in het B-kader.

Maximum aantal

Naast de nieuwe criteria waaraan een combinatie moet voldoen om opgenomen te worden in een van de nationale kaders, geldt er nu ook een maximum aantal deelnemers per kader. Voor zowel het A- als het B-kader ligt dat op maximaal zes combinaties.

Lees hier de deelnemingsovereenkomst eventing 2017 met daarin alle opgestelde criteria.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

2 reacties op “Naber-Lozeman en Van de Vendel niet in A-kader

 • Ab

  Gaat nu echt tijd worden voor hulpverlening…..
  Eerst (vooral) de wijze waarop Martin Lips wordt afgeserveerd en nu dit…
  Voor bijna alle kaders zijn de eisen aangepast alsof er een keuze is uit tientallen potentiële combinaties voor kaders en kampioenschappen in de eventing. Die zijn er niet!
  Opvolging voor het Rabotalentenplan (en dan graag 1 die wél werkt voor de eventing) is er ook niet…
  Je kunt eisen opschroeven wat je wil, daar alleen wordt niemand beter van.
  Ben erg benieuwd welke structuur de KNHS gaat aanbieden om eventing rijdend Nederland naar een hoger plan te tillen. Ik vermoed echter dat het vooral (weer) ouders en sponsoren gaan worden die dit moeten veroorzaken en bij succesvol zijn mag er een kaderjasje aangetrokken worden.
  Sportbond??????

 • H'jet

  Alice heeft zo ongeveer het samengesteld/militairy rijden uitgevonden…!! Dit is té bizar voor woorden. Maar zodra de broekspijpen weer te nauw worden..gaan we het wel weer zien….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook