Ga naar hoofdinhoud

Nationale eventingtitels voor moeder en dochter Klimke

Update
Ingrid Klimke met SAP Asha P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Ingrid Klimke won zojuist de korte vierster in Luhmühlen en daarmee het Duits Eventingkampioenschap voor senioren. Haar dochter Greta Busacker won eerder op de dag de lange tweester en het kampioenschap bij de Junioren. Beiden pakten de titel op een negenjarig paard.

Greta Busacker pakte met Scrabble 15 (v. Straviaty) al vroeg de leiding in het kampioenschap. Haar dressuurscore van 75,6% (24,4 procent) bleef tot het einde intact. De cross verliep foutloos en was goed voor de zevende plaats en ook in het afsluitende springparcours liet de junior het niet zitten. Foutloos en binnen de tijd sprong Busacker naar de overwinning.

Twee medailles voor Auffarth

Moeder Ingrid Klimke reed met SAP Asha P (v. Askari) naar de vierde dressuurscore en liep 2,0 strafpunten voor tijd op in de cross. Het afsluitende springparcours verliep verder foutloos en met 24,9 strafpunten in het eindklassement was er nog altijd enige marge met de nummer twee, Sandra Auffarth met Viamant du Matz (v. Diamant de Semilly). Auffarth pakte ook de vierde plaats in het eindklassement van de vierster en daarmee zilver én brons in het DK.

De Nieuwzeelander Andrew Hoy werd derde in de CCI4* met Vassili de Lassos (v. Jaguar Mail). Er reden geen Nederlanders mee in Luhmühlen.

 

Jung wint driester, Anna-Lena Schaaf YR kampioen

In de driester werd het Duits kampioenschap bij de young riders uitgevochten. Dat ging naar de Europees Kampioene bij de junioren van vorig jaar, Anna-Lena Schaaf. Zij reed op de ook al negenjarige Debby (v. Danone) een dochter van haar eerdere (dressuurgefokte) toppaard Fairy Tale (v. Fidermark). De winst in de driester ging naar Michael Jung met Connection (v. Chacco-Blue). Jung won de wedstrijd met een balk in handen.

 

Uitslag CCI4*-S
Uitslag Duits Kampioenschap Senioren
Uitslag CCI2*-L
Uitslag Duits Kampioenschap Junioren
Uitslag CCI3*-L
Uitslag Duits Kampioenschap Young Riders

 

Bron: Horses.nl / Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook