Ga naar hoofdinhoud

Nederland na cross in achterhoede

Foto: Jacquelien van Tartwijk

Met tweede sterke en twee tegenvallende ritten in de cross wacht het Nederlandse eventingteam een plaats in de achterhoede. Tim Lips en Andrew Heffernan reden het parcours in Malmö met slechts kleine tijdsoverschrijdingen uit. Elaine Pen liep tegen twee weigeringen aan en Althea Bleekman viel. Nederland staat nu op plaats acht in het tussenklassement.

Heffernan kwam vanmorgen met Millthyme Corolla (v. Cappucino) met slechts zestien seconde tijdsoverschrijding over de finish. Bondscoach Martin Lips liet zich tevreden uit over deze prestatie: “De eerste teamruiter met een paar tijdfouten aan de finish is een goed begin!”. Aan het einde van de dag was de bondscoach echter minder positief. Lips: “Weet je, in de dressuur hebben al mijn teamleden boven hun kunnen gepresteerd en ik had gehoopt dat ze dat in de cross ook zouden kunnen. Niet dus. Ik baal hier echt van, dat mag duidelijk zijn”.

Het paard van Pen verloor in de buurt van hindernis 22 een ijzer. Vervolgens weigerde Vira (v. Jazz) tweemaal bij de laatste combinatie van het zes kilometer lange traject.

Voor Bleekman en Ziomf (v. Guidam) ging het mis op hindernis twaalf. Bleekman viel. Ziomf bleef op de been en was ongedeerd. Ook Bleekman kwam met de schrik vrij. Maar verdrietig is ze er wel over. Bleekman: “Dit is voor het eerst dat ik in een wedstrijd van mijn paard gevallen ben en dat vind ik, juist omdat ik debuteerde op een EK in het Nederlandse team, heel erg vervelend.”

Als laatste ruiter van het Nederlandse team ging Lips van start. Met Keyflow (v. Colonel Collins) kwam hij slechts acht seconden te langzaam over de finish. Toch is bondscoach Lips niet tevreden met deze prestatie. Lips: “Tim heeft in Keyflow een volbloed onder het zadel die weet wat galopperen is. Daarom had hij binnen de tijd moeten eindigen. Met de acht seconden die hij langer werk had valt te leven, maar ik had meer van hem verwacht.”

Morgen wacht eerst de veterinaire keuring en daarna het afsluitende springen. Op dit moment staat Duitsland aan leiding, gevolg door Zweden en met Frankrijk op plaats drie.

Individueel staat Michael Jung stevig bovenaan. De Brit William Fox-Pitt staat op de tweede plaats. Met een elfde plaats is Tim Lips de hoogst geplaatste Nederlander.

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses / KNHS

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook