Ga naar hoofdinhoud

Nederland op 2 in landenwedstrijd, Blom individueel derde

Update
Merel Blom met Ceda (v. Aragorn) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het Nederlands eventingteam is tweede geworden in de landenwedstrijd in Strzegom. De ruiters in oranje hadden net teveel tijdfouten in de cross om het Duitse team voor te blijven. Individueel was er een fantastische derde plaats voor Merel Blom en Ceda N.O.P. (v. Aragorn), vlak achter Ingrid Klimke, die met SAP Hale Bob (v. Helikon xx) en SAP Asha P (v. Askari) de eerste en de tweede plaats veroverde.

Polen werd derde in de landenwedstrijd, op enige achterstand achter de Duitsers en Nederlanders.

Drie top tien noteringen

De Nederlandse combinaties deden het erg goed. Jordy Wilken finishte met Burry Spirit (v. Casco 4) dankzij een foutloze cross op 38,7 strafpunten en de achtste plaats in het eindklassement. Direct daarachter zaten Raf Kooremans en Dimitri N.O.P. (v. Vaillant) op de negende plaats.

Verloop crosscountry

In de cross zette Jordy Wilken als eerste ruiter van het team meteen een topprestatie neer door met Burry Spirit foutloos te blijven. Ook bleef de ruiter uit Olst binnen de tijd, wat in Strzegom vaak een probleem is. Laura Hoogeveen ging als tweede voor TeamNL van start met Wicro Quibus N.O.P. (v. Quasimodo Z). Het paar ging voortvarend van start, maar het paard sprong te groot het water in waardoor Hoogeveen ten val kwam. Een tegenvaller voor het team.

Maar Merel Blom en slotruiter Raf Kooremans hielden hun hoofd koel. Blom stuurde met een enkele tijdfout Ceda foutloos rond. Kooremans deed wat hij doen moest namelijk ook foutloos blijven. Zijn gecontroleerde rit leverde net te veel tijdfouten op om Duitsland voor te blijven in het eindklassement. Kooremans en Dimitri zijn nog niet zo lang een combinatie en de ruiter is daarom vooralsnog vooral gefocust op foutloos rondkomen, vertelde hij enkele weken geleden aan De Paardenkrant.

 

Uitslag individueel CCI4*

Uitslag landenwedstrijd

Bron: Horses.nl / KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook