Ga naar hoofdinhoud

Nederlands team voorlopig zesde

Alice Naber-Lozeman hier met ACSI Peter Parker Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het Nederlandse team staat na de tweede dressuurdag van de Europese kampioenschappen eventing in Blair Castle op een voorlopige zesde plaats. Duitsland gaat aan de leiding, gevolgd door Groot-Brittannië en Frankrijk. Alice Naber-Lozeman is goed voor het beste Nederlandse resultaat, met ACSI Peter Parker behaalde ze de 32e plek. Ze is niet erg tevreden over dit resultaat, lees ook "Naber-Lozeman niet tevreden over de dressuur vandaag".   

De Nederlandse starters wisten ook vandaag geen hoge klasseringen te halen. Merel Blom behaalde met Rumour Has It N.O.P (v. Esteban xx) de 36e plek. Ze toonde zich tevreden over dit resultaat. “Dit is mijn beste score op een kampioenschap en zeker een goede start. Rumour Has It is een echte Cross Country machine, dus ik zal morgen in de cross alles geven om het team hoger in het klassement te krijgen”, aldus Blom. Tim Lips volgt met de schimmel ruin Keyflow N.O.P op de 38e plek. De weersverwachtingen voor de Cross Country zijn slecht, er wordt veel regen verwacht. Als reactie hierop vertelt Lips: “Het parcours wat op zichzelf al pittig is door de vele steile stukken zal alleen maar extra zwaar worden, maar daardoor zijn we zeker niet kansloos”. Theo van de Vendel was vandaag hekkensluiter van het team op de 62e plek met Kreator xx-zoon Zindane.

Aan de leiding gaat de Duitse Sandra Auffarth met Opgun Louvo, het duo dat vorig jaar goed was voor een individuele gouden plak op de wereldruiterspelen. Op de voorlopige tweede plek staat de Britse Holly Woodhead met DHI Lupison (v. Lupicor). De Duitser Michael Jung volgt met Jaguar mail-zoon FischerTakinou op de derde plek.

Morgen zal om 12:00 Nederlandse tijd de cross-country van start gaan, gevolgd door het onderdeel springen op zondag.

Klik hier voor de individuele uitslagen.
Klik hier voor de tussenstand in de landenwedstrijd. 

Bron: Horses/ KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook