Ga naar hoofdinhoud

Nederland zakt af naar plaats zeven

Laura Hoogeveen. Foto: De Paardenkrant
Het Nederlandse eventingteam junioren stond gisteren op het Europees kampioenschap in het Poolse Strzegom op de vierde plaats, maar is na de tweede dressuurdag vandaag afgezakt naar plek zeven. De twee Nederlandse amazones die in de tweede dressuurgroep zaten, Laura Hoogeveen en Janneke Boonzaaijer, wisten niet in de top van het klassement te eindigen.

De beste Nederlandse deelnemer vandaag was Laura Hoogeveen, die Arriba (v. Indoctro) naar plaats 43 reed. Janneke Boonzaaijer bezet plek 46 met Torontra (v. Lancelot). Met deze resultaten zakte het EK-team, dat verder bestaat uit Sanne de Jong met O’Prospect (v. Concorde) en Jordy Wilken met U Play Spirit (v. Disconto), af naar de zevende plaats. Het Britse juniorenteam heeft momenteel de leiding.

Pien Ullings, die vandaag individueel aan de start verscheen, eindigde met de Roosberg’s Unbeatable (v. French Buffet) als 74e. Na vandaag kreeg het individuele klassement een nieuwe leider: de Britse Sophie How met Pebbly Aga Khan. Lucca Stubington uit Ierland nam gisteren de leiding met Kilminchy Condor (v. Condios), maar staat nu op de zesde plaats.
Sanne de Jong, die gisteren met een zevende plaats nog in de top tien stond, daalde ook in het klassement nadat de tweede dressuurgroep van start ging. Ze kelderde uit de top tien en bezet nu plaats vijftien.

Zaterdag staat de cross op het programma, zondag sluit de wedstrijd af met het springen.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook