Ga naar hoofdinhoud

Nederland zakt af naar plaats zeven

Laura Hoogeveen. Foto: De Paardenkrant

Het Nederlandse eventingteam junioren stond gisteren op het Europees kampioenschap in het Poolse Strzegom op de vierde plaats, maar is na de tweede dressuurdag vandaag afgezakt naar plek zeven. De twee Nederlandse amazones die in de tweede dressuurgroep zaten, Laura Hoogeveen en Janneke Boonzaaijer, wisten niet in de top van het klassement te eindigen.

De beste Nederlandse deelnemer vandaag was Laura Hoogeveen, die Arriba (v. Indoctro) naar plaats 43 reed. Janneke Boonzaaijer bezet plek 46 met Torontra (v. Lancelot). Met deze resultaten zakte het EK-team, dat verder bestaat uit Sanne de Jong met O’Prospect (v. Concorde) en Jordy Wilken met U Play Spirit (v. Disconto), af naar de zevende plaats. Het Britse juniorenteam heeft momenteel de leiding.

Pien Ullings, die vandaag individueel aan de start verscheen, eindigde met de Roosberg’s Unbeatable (v. French Buffet) als 74e. Na vandaag kreeg het individuele klassement een nieuwe leider: de Britse Sophie How met Pebbly Aga Khan. Lucca Stubington uit Ierland nam gisteren de leiding met Kilminchy Condor (v. Condios), maar staat nu op de zesde plaats.
Sanne de Jong, die gisteren met een zevende plaats nog in de top tien stond, daalde ook in het klassement nadat de tweede dressuurgroep van start ging. Ze kelderde uit de top tien en bezet nu plaats vijftien.

Zaterdag staat de cross op het programma, zondag sluit de wedstrijd af met het springen.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook